Videó: Vonattal hozta a kábítószert Debrecenbe egy férfi, a dílere és a fogyasztói is lebuktak

Akt.:
Videó: Vonattal hozta a kábítószert Debrecenbe egy férfi, a dílere és a fogyasztói is lebuktak
© Fotó: police.hu
Debrecen – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást két férfival szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóinak 2016. május 7-én olyan információ jutott a tudomására, hogy a Budapestről Debrecenbe érkező InterCity vonaton utazik egy férfi, aki a táskájában kábítószert szállít, amelyet a gyanú szerint Debrecenben akar értékesíteni.

Amikor a vonat megérkezett a debreceni Nagyállomásra, a rendőrök már ott voltak és a leszálló utasok között felismerték a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható L. Rolandot, akit a peronon elfogtak. A nyomozók átvizsgálták a 27 éves helyi lakos ruházatát és csomagját, amelyben körülbelül 600 gramm kábítószer gyanús növényi származékot találtak és foglaltak le. A megyei rendőr-főkapitányságra előállított férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

A Hajdú-Bihar megyei nyomozók ezt követően 2016. május 8-án 9 óra 50 perckor megjelentek egy Dunaharasztiban található családi háznál, mert a beszerzett adatok szerint L. Roland az ott lakó férfitől vette a marihuánát. A H. Lajosnál tartott házkutatás során körülbelül 450 gramm kábítószer gyanús növényi származékot és magokat, továbbá a kábítószer porciózására, csomagolására használatos simítózáras tasakokat és digitális mérleget, valamint nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le a rendőrök. A 29 éves dunaharaszti lakost a nyomozók elfogták és előállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

Az eljárás során a rendőrök azonosítottak egy debreceni és egy hajdúsámsoni fogyasztót is, akik L. Rolandtól vásárolták a kábítószert. A 27 éves P. Péter és a 29 éves B. Norbert ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsítottak az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekeznek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság L. Rolanddal és H. Lajossal szemben kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást és előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

– police.hu –