Videó: Végh Sándor retrója aratott a szauna vb-n

Akt.:
Videó: Végh Sándor retrója aratott a szauna vb-n
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Törölközőpörgető-akrobata – így jellemezte az egyik vendég a debreceni versenyző produkcióját.

Illatorgia, fényjáték, a szocializmus utolsó éveit idéző zene, egy magyar versenyző káprázatos előadása, és mindezt legalább száz izzadó ember tapsa, éljenzése kísért – ez volt Végh Sándornak, az Aquaticum szaunamesterének világbajnoki produkcióját a baden-württenbergi Sinsheim világhírű wellnesközpontja legalább 160 négyzetméteres, négy szintes szaunájában zajló Sauna Aufguss 2015 versenyen.


Fotó: Magánarchívum Fotó: Kovács Péter ©

A hazai kvalifikációs verseny első helyezettje retro-party címmel mutatta be bő tíz perces programját a világverseny első napján. A ’70-es ’80-as éveket idéző öltözékben – bőszárú farmer, pöttyös ing, alatta hálóanyagból készült atléta, tornacipő – , a németek és persze a hazaiak fülének is kedves Nena, Boney’M, Modern Talking népszerű számaira izzasztotta közönséget Sándor, akinek törölközőpörgető technikája különösen tetszett a vendégeknek.


Fotó: Magánarchívum Fotó: Kovács Péter ©

Eredmény? Egyelőre erről semmit nem tudni, a zsűri a verseny összes produkcióját végignézi, majd pénteken hirdeti ki, hogy a 80 szaunamesterből ki lesz az a négy, aki bejut a szombati döntőbe.