Videó: Valóra váltani a képzeletet

Jelenet a kisfilmből
Jelenet a kisfilmből - © Reprodukció: Napló
Hajdúböszörmény – A Rózsa produktum fiatal filmesei országos elismertségre törnek.

Sorra nyeri a díjakat a Rózsa produktum alkotói stúdió Rajzolj egy embert! című kisfilmje. A hajdúböszörményi csapat a No hate speech Mozgalom által kiírt, „Mondd el szavak nélkül” videópályázatra készítette el művét, s az országos döntőn első helyezést értek el vele. Emellett a 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon az Év videó-újságírója kitüntető címet, illetve a Kid’s Eye film­fesztiválon is megkapták a fődíjat. A pár perces film lényege pofonegyszerű, mégis hatásos: az alkotók harminc járókelőt kértek meg arra, hogy rajzoljanak le egy embert. A videóban ennek folyamatát láthatjuk, hogy a végén levonhassuk a konklúziót, miszerint hiába vagyunk különbözőek, „Mindannyian együtt élünk!”.Az utca embere

– Ennek a filmnek a születése több impresszióból jött létre, bár a végső kipattintó ok a pályázati kiírás volt. Mindig is szerettük az „utca embere” műfajt, emellett pedig vonzódtunk a magasztosabb eszméket átadó, könnyed hangvételű videókhoz is. Ezeket az elemeket összevetve próbáltunk egy metszetet létrehozni, mely mindegyik zsánerből merít egy kicsit, de mégis egyedi. Üzenetnek azt a fontos tényt választottuk, hogy sok ember él és mozog körülöttünk, s számos tehetség, egyéniség és valójában a sors az, ami körbe vesz minket – mégsem gondolunk bele ennek csodás mivoltába. Ezt a csodát próbáljuk kiemelni a kisfilmben a fentebb említett stílusban – árulta el a műről a Rózsa testvérpár által létrehozott stúdió nevében Rózsa Gábor.

Megkönnyezték a filmet

A fiatal filmeseknek nem ez az egyetlen, hasonlóan figyelemfelhívó művük, hiszen forgattak már a Pacsi Kutyamenhely Alapítványnak is, de az okostelefonok mindennapi életünkben való szerepéről is készítettek egy videót. – Több támogató véleményt kaptunk már közeli ismerőseinktől. Különösen nagy megtiszteltetés számunkra, mikor valaki privát üzenetben köszöni meg az élményt, amelyet egy filmünk nyújtott neki. Egy filmesnek hihetetlen elismerés az, amikor azt hallja vissza, megkönnyezték alkotását. De be kell vallanunk, azt is pozitív elismerésnek könyveltük el, mikor Keresztes Ildikó énekesnő elkezdte követni a Facebook-oldalunkat – vallotta be Rózsa Gábor a visszajelzések kapcsán, s hozzátette: – Távlati terveink között szerepel az is, hogy egy országosan ismert filmes brandet építsünk. A Rózsa produktum akar az a filmes márka lenni, ami a nézők igényeit a lehető legjobban ki tudja elégíteni, mivel célunk, ahogy egyébként a mottónk is kimondja ezt: „Valóra váltani a képzeletet”.

HBN–VÉZS