HAON - Kultúra

2018.07.25. 12:20

Vidámság költözött az esztári idősek klubjába

Esztár - A klubtagok sokoldalúak: énekelnek, táncolnak, tornáznak sőt még kártyapartikat is rendeznek.

Esztár - A klubtagok sokoldalúak: énekelnek, táncolnak, tornáznak sőt még kártyapartikat is rendeznek.

A faluban az idősek klubjának Korcsmárné Széles Anikó személyében fiatal vezetője van, aki erőt és lendületet visz az életükbe, megmozgatja őket: sok fellépés van mögöttük, többféle műfajban jeleskednek. A klub 2012 januárja óta működik, jelenleg 33 taggal. Zömében hölgyek alkotják a csapatot, de van 8–10 férfi is köztük.

Kenyérlángos és palacsinta

A művelődési házban lévő klubteremben naponta találkoznak, beszélgetnek, társasjátékoznak. A mozgásuk javítása érdekében kéthetente egy szakember gyógytornát tart nekik.

Heti rendszerességgel érkezik Csökmőről Tóth Gyula citerát tanítani. Az idejük nagy részét azonban a fellépésekre való készülés teszi ki. Helyben minden rendezvényen szerepelnek, a szomszédos településekre rendszeresen hívják őket. Ez egy év alatt körülbelül húsz alkalmat jelent.

A Rezeda népdalkörükkel minősítőkre járnak, van már nem egy arany és ezüst is. Nemrég Gyulán kaptak ezüst minősítést a senior táncversenyen. Működik a Flamingó tánccsoportjuk, ők a falunapokon szerepelnek. De ha szükség van a sütési-főzési tudásukra, azt is szívesen megmutatják.

Idén a pocsaji táborozó gyerekeknek sütöttek kenyérlángost, a bibliai táborban pedig palacsintasütés volt.

- Nagyné Kelemen Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!