Videó: Tizenéveseket vettek őrizetbe egy idős nyíracsádi nő kirablása miatt

Akt.:
Videó: Tizenéveseket vettek őrizetbe egy idős nyíracsádi nő kirablása miatt
© Forrás: Youtube / PoliceHungary
Nyíracsád – A gyanú szerint a két fiú két nap alatt háromszor törte rá az ajtót egy egyedül élő 83 éves nőre Nyíracsádon.

Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2019. február 12-én 10 óra körül arról, hogy 83 éves édesanyját két fiatal brutálisan bántalmazta és kirabolta nyíracsádi otthonában. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként látókörükbe került egy 13 és egy 14 éves fiatal. Az egyenruhások a nagycserkeszi és a nyíracsádi fiúkat rövid időn belül elfogták, és előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A nyomozás adatai szerint a két fiatal először 2019. február 10-én ment be az idős nő otthonába, ahol ellökték, bántalmazták, majd lefogták és egy dezodorral a szemébe fújtak. Ezt követően a támadók átkutatták a házat és tízezer forintot zsákmányolva elmenekültek a helyszínről. Másnap délután 13 óra körül, valamint 15 óra körül is visszatértek a gyanúsítottak az idős nőhöz, és ismételten bántalmazták, pénzt követeltek tőle, azonban miután a sértett nem tudott eleget tenni követelésüknek, üres kézzel távoztak. A 83 éves egyedül élő nő csak ekkor mert szólni a lányának, aki azonnal értesítette a rendőrséget – írja a police.hu.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rablás és súlyos testi sértés bűntett, valamint lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a két fiatallal szemben.