Videó: Szúnyogot irtott a füstölgő jármű

Szúnyogot irtott a füstölgő jármű
Szúnyogot irtott a füstölgő jármű
Debrecen – A szer ködként terül szét a föld felett, emberre nem, méhekre viszont veszélyes.

Szúnyogirtást végzett az a gépjármű, amely a mögöttünk hagyott hétvégén, hatalmas “füstfelhőt” vonva maga után járta a megyeszékhely, és ott is inkább a városközponttól távolabb lévő utcákat – válaszolta a Napló kérdésére Kelemen-Madai Petra tűzoltó hadnagy, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Mint arra az olvasóink is felhívták a figyelmünket, a hétvégén egy különleges jármű járta a Mikepércsi út környéki utcákat. A lassan közlekedő autó rakományából sűrű, fehér füstszerű anyag terjengett és borította be az út menti részeket.

– Földi járműről nagyobb forgalmú területeken is végeznek permetezést, de jelentősebb a melegködképző generátorok alkalmazása, amikor az irtószer köd formájában terül szét a kezelt területen. Az olvasók által jelzett jármű a melegködképző technológia egyik típusával gyérítette a szúnyogokat – tájékoztatott Kelemen-Madai Petra hozzátéve, hogy a gyérítést végző jármű közlekedéséhez nem kell rendőrégi engedély, továbbá a szúnyoggyérítéshez használt szerek mindegyike rendelkezik az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyével, azok ártalmatlanok az emberi szervezetre.

HBN