Videó: Száguldozó sofőröket fogtak a hajdú-bihari utakon

Videó: Száguldozó sofőröket fogtak a hajdú-bihari utakon
© Forrás: Youtube / PoliceHungary
Hajdú-Bihar – Volt olyan sofőr, aki két héten belül kétszer is jelentősen átlépte a megengedett sebességkorlátozást – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai közlekedésbiztonsági ellenőrzést végeztek a 4-es számú főúton 2019. március 31-én civil jellegű rendőrautóval. Az ellenőrzés alatt egy kisteherautó a szolgálati gépkocsit, valamint egy előtte közlekedő személyautót is megelőzött a záróvonal és a tiltó tábla ellenére. A rendőrök a szabálytalan Volkswagen után mentek, miközben a sebességmérő jelezte, hogy a kisteherautó az adott útszakaszra vonatkozó 90 km/h megengedett legnagyobb sebesség helyett 130 km/h-val közlekedett. A sofőrt mindkét szabálytalanság miatt elmarasztalták.

Az egyenruhások 2019. április 9-én a 354-es számú főúton ellenőrizték a közlekedőket, amely során a gyorshajtókat szűrték ki a forgalomból. A rendőrök egy fehér Volkswagen kisteherautót észleltek, ami a megengedett 90 km/h helyett 129 km/h-val közlekedett. Az egyenruhások megállították a járművet, és igazoltatták a sofőrt, aki – mint kiderült – a március 31-én megállított férfi volt. Nem sokkal később ugyanezen az útszakaszon a rendőrök egy másik gépjárművezetőt is intézkedés alá vontak. A BMW sofőrje 179 km/h-val közlekedett.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2019. április 12-én a 4-es számú főúton, valamint Debrecenben, a Faraktár utcában intézkedtek két gyorshajtóval szemben. Az egyik autó vezetője lakott területen belül 94 km/h-val ment, míg a másik sofőr 90 km/h helyett 133 km/h-val.

A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák! – figyelmeztet a Police.hu.