Helyi közélet

2017.09.16. 15:51

Növények körül forgott a világ három napig Földesen

Földes - A családi összetartást, a generációk együttműködését erősítő napokat rendezett a földesi népfőiskolai egyesület.

Földes - A családi összetartást, a generációk együttműködését erősítő napokat rendezett a földesi népfőiskolai egyesület.

Ennek keretében nyílt meg az a három napos kiállítás, amelyen a település Balásházy János Kertbarát Körének tagjai legszebb zöldségeiket és gyümölcseiket, a népfőiskolai egyesület kaktusz körének tagjai pedig az általuk nevelt kaktuszokat, pozsgásokat mutatták be egy kiállításon.

A Karácsony Sándor Közösségi Házban a kiállításokat dr. Gonda István professzor és Tóth László nagyváradi kaktuszgyűjtő nyitotta meg. A megnyitó közönsége megkóstolhatta a helyben préselt mustot és az abból frissen sütött mustos mogyorót.

Az esti szakmai előadásokon dr. Dremák Péter tanársegéd a gyümölcstermesztés új lehetőségeit, Tóth László a botanikus kertek világát mutatta be a népes közönségnek. Szombaton kövirózsa és sziklakerti növények ültetési bemutatójára, kézműves foglalkozásokra, Parácsi Anikó testet, lelket megmozgató interaktív előadására, közös lecsófőzésre, Gál Judit biomérnök előadására várták a település lakóit, akik nagy számban meg is érkeztek.

A Főnix Hagyományőrző Klub tagjai kora este kívánságműsor keretében népdalok és nóták éneklésével szereztek kellemes két órát a hálás közönségnek.

Meggyűrűzték a madarakat

A közönségszavazatok alapján legszebbnek ítélt gyümölcsök, zöldségek, kaktuszok kiállítóit is köszöntötték, valamint cserepes növényekkel jutalmaztak minden 20. látogatót. A természet világa után érdeklődő generációk vasárnap korra reggeltől késő estig a település határában lévő záportározónál Király Krisztián környezetkutató madárgyűrűzési bemutatóján és változatos feladatok segítségével ismerkedhettek meg a Földes határában élő madarak világával.

HBN–Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában