Debrecen hírei

2018.10.06. 12:13

„Ha találok, akkor megfogom ronggyal, és kidobom”

Debrecen - Hogyan védekezik a környezetében élő kártevők ellen? Egy kérdés, öt válasz.

Debrecen - Hogyan védekezik a környezetében élő kártevők ellen? Egy kérdés, öt válasz.

Konkoly Fruzsina, hallgató

A rovarirtót részesítem előnyben, és az ablakra szúnyoghálót rakatnék, de családi házban lakunk, és szerencsések vagyunk, mert se csótányt, se hangyát, sőt, még poloskát sem láttam.

Iván Géza, nyugdíjas

Nálunk gyakori a vándorpoloska, ezért ritkán nyitom ki az ablakot is. Ha találok, akkor megfogom ronggyal, és kidobom. A vegyszereket nem használom, káros a mi egészségünkre is.

Szakács Péter, nyugdíjas

Hajnalban szellőztetek, mert akkor nem jönnek be a zöld poloskák. Papír zsebkendővel összenyomom őket, és gyorsan kidobom, hiszen büdösek is. A rovarirtó spray-k nem váltak be.

Schida József, nyugdíjas

Zsebkendőbe vagy papírtörlőbe becsomagoltam a poloskát, és lehúztam a vécén. A baj azzal van, hogy kint a gyümölcsön, zöldségen nagyon sok van, ilyenkor csak vegyszert használok.

Tóthné Félegyházi Julianna, családanya

Nálunk a ház körül sok hangya van, így hangyaölő port szórtunk le, és néhány nap alatt eltűntek. Használtunk spray-t is, de az nem vált be. A poloskákat vízzel pusztítottuk el.

HBN|Fotók: Matey István


[related-post post_id="4009039"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!