Videó: Rendkívül látványosnak ígérkezik a yoUDay

Videó: Rendkívül látványosnak ígérkezik a yoUDay
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Csókkamera, flashmob, konceretek és egyéb meglepetések várják az egyetemi tanévnyitó showra kilátogatókat.

Gőzerővel folynak a szerdai yoUDay, az Egyetem Napja munkálatai. Hétfőn már az impozánsnak ígérkező műsor elengedhetetlen kellékét, a színpadot állították össze a munkások a játéktér közepén. A stadionshow előkészületeiről és a rendezvény lebonyolításáról hétfőn tartottak bejárással egybekötött sajtótájékoztatót a szervezők.

Fotó: unideb.hu
Debrecen - A belépőjegyek 85 százaléka már elkelt a Debreceni Egyetem tanévindító stadionshow-jára, ahol az intézmény hátrányos helyzetű gyerekeket is vendégül lát. Szeptember 27-én a könnyebb eljutáshoz a tömegközlekedést, a gyors bejutáshoz a korai érkezést ajánlják. Tizenhétezer jegy már gazdá...

Ne autóval!

– A minél gyorsabb bejutás érdekében felvettük a kapcsolatot a rendőrséggel, így a stadion környékén forgalom­irányításra lehet majd számítaniuk az érkezőknek – hívta fel a figyelmet Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

– A korlátozott parkolóhelyek miatt a sétát vagy a tömegközlekedést javasoljuk, a DKV a rendezvényre való tekintettel délutántól sűríti a villamosjáratokat, és a 22-es és 24-es autóbuszok menetrendjét is. Mivel fokozottan ügyelünk a biztonságra és az előírások betartására, a csomagokkal érkezők készüljenek fel a lassabb bejutásra! – mondta.

Ráhangolnak

A stadion összes kapuját megnyitják, így érdemes ahhoz a kapuhoz menni, ami a belépőjegyen fel van tüntetve.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Érdemes a 18 óra 15 percre tervezett kapunyitás előtt érkezni, mert 17 órától a stadion körüli területen már menet­zenekar, táncosok, és a Fővárosi Nagycirkusz artistái gondoskodnak a jó hangulatról.

A nyitást követően a stadionban is elkezdődik a műsor, egyebek mellett lesz flashmob, csókkamera, és természetesen koncertek. Története során először zenél a stadionban a Tankcsapda, de fellép a Halott Pénz, Keresztes Ildikó és Vastag Csaba is. A programot lézershow és tűzijáték zárja.

HBN–MSz