Hajdú-Bihar

2009.01.07. 11:33

Vállalkozók a korlátozott készpénzfizetésről

<p>„Aki ezt a hülyeséget kitalálta, annak szívesen átengedném a bolt vezetését akár csak egy-két hétre. Nem én vagyok az egyetlen kiskereskedő, aki a napi bevételből finanszírozom a másnapi árukészletet, az pedig készpénzzel megy...</p>

... kommentálta a Naplónak a készpénzes kifizetések 250 ezer forintos felső plafonjára vonatkozó törvényt L. Tamás, aki egy lakótelepi vegyesboltot próbál fenntartani a multinacionális áruházláncok szorításában.

Lapunk egyébként nem talált olyan vállalkozót, aki életszerűnek tartaná, hogy februártól a 250 ezer forintot meghaladó kifizetéseket csak banki átutalással lehet teljesíteni.

A gyakorlat oldaláról

Az építőipari kivitelezéssel foglalkozó N. Richárd is a gyakorlat oldaláról közelített a problémához: elképzelem, hogy az építkezésen éppen elfogyott valamilyen alapanyag, amit rögtön pótolni kellene, de nem megy, hiszen a kivitelező kénytelen megvárni a banki adminisztrációt.

Arról nem beszélve, hogy ezek a tranzakciók ugye mindannyiszor pénzbe kerülnek nekünk. Meg egyébként is, a kereskedők többnyire csak a készpénzt fogadják el. A körbetartozás okozta bizalomhiány miatt megértem, ha a tüzépes nem megy bele abba, hogy az ismeretlen vásárlója majd utólag, átutalással rendezze a számlát – osztotta meg az új szisztémával kapcsolatos félelmeit lapunkkal az építőipari vállalkozó. 
Véleménye van? Szóljon hozzá a fórumban!

 

· Gazdasági hírek
· Hitel-kereső
· Bepörgött a munkahelyén 
· Best of stresszes munkahelyek 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!