Videó: Pénzügyőri akció Debrecen belvárosában – jövedéki bírság helyett ezúttal zenével

Akt.:
A Pénzügyőr Zenekar koncertje
A Pénzügyőr Zenekar koncertje
Debrecen – A muzsika csodálatos. Nem számít, hogy házi főzéskor, ötven liter alatt vagy felett, magyar adójeggyel vagy anélkül élvezzük, vagy, hogy a határ melyik oldaláról érkezik, és nem csupán trafikban lehet hozzájutni – hanem akár a nyílt utcán is derűs hangulatot csempészhet a lenyugodni készülő nap sugarai közé. Hétfőn délután a nagy hírű Pénzügyőr Zenekarral és produkciójával találkozhatott a járókelő a cívisváros főterén.


A társulat a WASBE (Koncert-fúvózenekarok Világszövetsége) konferenciája és fesztiválja alkalmából adott koncertet.

Mint arról korábban beszámoltunk, a július 6. és 14. között zajló találkozót Kelet-Európában először Debrecenben rendezik meg, s ez alatt a hét alatt 12 külföldi és 15 hazai zenekar játszik a közönségnek, túl persze a szakmai programon.

Ilyenformán a következő napokban bármely délután hangulatos és színvonalas térzenébe futhatunk Debrecen belvárosában. Kedden például az Észak-Rajna-Vesztfáliai Ifjúsági Fúvós Filharmóniát hallhatják 15.30-tól, este pedig érdemes bekukkantani a Bartók Terembe: 19 órától a Budapest Saxophone Quartet muzsikál. További jó hír: a fesztivál koncertprogramját ingyenesen élvezhetjük.

HBN-FGY


Hangzó életet a hangszerekbe
Debrecen – A debreceni közönségnek 12 külföldi és 15 hazai zenekar fújja majd.