Videó: Óriási robbanás egy olaszországi autópályán

Akt.:
Videó: Óriási robbanás egy olaszországi autópályán
© Forrás: Twitter
Bologna – Két ember életét vesztette, és további hatvanhét megsérült abban a súlyos karambolban és az azt követő robbanásban, ami hétfőn délután történt Észak-Olaszországban, Bologna közelében.

Mint az az autópálya térfigyelő kamerájának felvételéből is látszik, egy ráfutásos baleset miatt következett be a tragédia, amelyben egy gyúlékony anyagot szállító tartálykocsi is érintett volt. A karambol után hatalmas robbanás történt az útszakaszon, amit valamivel később egy még nagyobb követett.

Rendőrségi források szerint a balesetben ketten meghaltak, és hatvanheten megsebesültek.

ITALY-BLAST-TRANSPORT-ROADFotó: AFP / Gianni Schicchi

A közösségi médiát azonnal ellepték a helyszínről készített fotók és videók. Ezeken a kiégett járművek mellett jól látható, hogy a robbanás komoly károkat okozott az útburkolatban is.

Egy szemtanú, aki épp egy közeli étteremben ült a baleset ideje alatt, elmondta, hogy még a vendéglátóhely üvegteteje is berobbant a detonáció erejétől.

ITALY-FIRE-ACCIDENTFotó: AFP / HO / olasz tűzoltóság

A szakaszt teljesen lezárták a forgalom elől.

Forrás: ABC News


Fotó: Twitter
Foggia - Legkevesebb tíz külföldi vendégmunkás életét vesztette hétfőn a dél-olaszországi Foggiában egy közlekedési balesetben. Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint egy bolgár rendszámú szállítójármű és egy teherautó ütközött. Helyi sajtójelentések szerint a vendégmunkások zöldségeket ta...