Videó: Orcátlan tizenéves rablókat kapcsolt le a rendőrség

Videó: Orcátlan tizenéves rablókat kapcsolt le a rendőrség
© Fotó: police.hu
Debrecen – A nyomozók elfogták és őrizetbe vették azt a két helyi fiút, akik a megalapozott gyanú szerint négy sértettet raboltak ki Debrecenben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. augusztus 30-án 2 óra 45 perc körül Debrecenben, a Vámospércsi út és Vákáncsos utca kereszteződésénél előzetes szóváltást követően két ismeretlen tettes megütött egy 17 éves fiút, melynek következtében a sértett földre esett. A támadók áldozatukat a földre szorították és elvették a készpénzét, mobiltelefonját, majd kerékpárral elmenekültek. A sértett az esetről bejelentést tett a rendőrségre. A zsaruk a helyszínen és annak környékén adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, így látókörükbe került a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két helyi lakos.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A nyomozók másnap hajnalban otthonaikban elfogták a két fiatalkorú tettest, akiket a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. A rendőrök a 17 és 16 éves fiúkat gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.A beszerzett adatok szerint a fiatalemberek megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2015. augusztus 21-én este a Munkácsi utcában megdobtak kővel egy 39 éves helyi férfit, majd ellopták a táskáját. Pár nappal később, augusztus 26-án éjfélkor a gyanúsítottak a Kandia utcán szólítottak le egy szintén helyi férfit, mert cigarettát akartak tőle kérni, majd lefogták a sértett karját, és egy késsel arra kényszerítették, hogy adja át az értékeit. A férfi ennek nem tett eleget, megpróbált elmenekülni a helyszínről, azonban a tettesek utolérték és dulakodni kezdtek áldozatukkal, akitől elvették a táskáját, amelyben készpénz és mobiltelefon is volt, majd elszaladtak.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A gyanúsítottak lakásán tartott házkutatáson a nyomozók megtalálták a bűntények elkövetéséhez használt késeket, valamint egy lopott mobiltelefont és a menekülésekhez használt két kerékpárt, amelyek közül az egyiket a nyomozás adatai szerint 2015. augusztus 26-án 1 óra körül a Faraktár utcai felüljáró alatt raboltak el egy 55 éves férfitól.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A terheltek a bűncselekmények elkövetését beismerték.

A fiatalkorúak ellen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –
hirdetés