Videó: olvasott vezetés közben a buszsofőr

Videó: olvasott vezetés közben a buszsofőr
Birmingham – Mobiltelefonnal rögzítette egy rémült utas, ahogyan a buszsofőr olvasott vezetés közben.

A videón jól létható, amint egy forgalmas, kétsévos utcán a buszsofőr az emeletes buszt úgy vezeti, hogy közben teljesen elmélyedt egy könyvben. Még azt sem vette észre, hogy mögötte egy utas videót készít róla.

Nézze meg a videót ide kattintva!

Miután az egyperces videó az internetre került, a West Midlands-i busztársaság felfüggesztette a meg nem nevezett buszvezetőt állásából. Az utasok elmondása szerint, olyan volt, mintha a fiatal férfi teljesen elmerült volna a saját világában, épp csak néha felpillantott az útra, a könyökével mozgatta a kormányt, és a megállókban is olvasott, miközben elvette a viteldíjat a felszállóktól. “Teljesen elmerült a könyvében, pedig elég sokan voltak a buszon, akiket veszélyeztetett” – mesélte az egyik utas a Sunnak.

Az utasokat felháborította, hogy egy forgalmas útszakaszon így viselkedett a fiatal sofőr, a közlekedési társaság szóvívője pedig elmondta, hogy a fegyelmi tárgyalás lefolytatásáig felfüggesztették munkatársukat, azonban arról nem nyilatkoztak, hogy a tárgyalás után véglegesen elbocsátják-e.

– MON –