Sport

2016.03.29. 15:52

A recept egyszerű: jó döntéseket kell hozni

Debrecen - Maguk a játékosok is szeretnék végre azt mutatni, amire igazán képesek.

Debrecen - Maguk a játékosok is szeretnék végre azt mutatni, amire igazán képesek.

Féltávjához érkezett a férfi vízilabda OB I. középszakasza: már négy fordulót lejátszottak az alsóházban, vagyis indul előröl a sor, a „visszavágókkal” folytatódnak a küzdelmek. A DVSE szerdán 19 órától a Tatabányát látja vendégül a Debreceni Sportuszodában. Bő egy hónapja a Komárom-Esztergom megyeiek otthonában mérkőztek meg a felek, 9–9-es döntetlennel zárult az összecsapás.

A cívisvárosiak képviselik a legkomolyabb játékerőt az alsóházban szereplő nyolc csapat közül, így azt lehetett hinni, csak egy kisiklás volt a fent említett iksz a csalódott Varga-alakulattól, mely csak egy hajszállal csúszott le a felsőházról. De nem: a Szentest ugyan magabiztosan, 18–13-ra verték Kállay Márkék, de utána jött a Kaposváron elért 7–7, majd a múlt heti, újonc Miskolctól elszenvedett 9–8-as vereség. A DVSE vezetőedzője, Varga Tamás ekkor úgy nyilatkozott, hogy tanítványai mentálisan nincsenek rendben, mióta eldőlt, nem jutottak be a legjobb nyolc egylet közé.

Kimászni a gödörből

Portálunk Süveges Máténál érdeklődött, vajon sikerült-e rendet tenni a játékosok fejében. – Mindenkinek magában kell letisztáznia a dolgokat, kaptunk egy kis pihenőt, hogy átgondoljuk a történteket. Padlóra küldött minket, hogy nem jutottunk be az első nyolcba, de ideje ezen túltenni magunkat és a céljainkra koncentrálni, mivel továbbra is a kilencedik pozíció megszerzése a terv – fogalmazott a debreceniek centere.

Mint megtudtuk, egyértelműen győzelmi szándékkal száll majd vízbe a Varga-gárda szerdán este. Na de mi kell ahhoz, hogy sikerrel is járjanak? – Szeretnénk elkerülni azokat a buta hibákat, amelyeket mostanában elkövettünk. A Tatabánya játékában nincs semmi extra, egyszerűen annyira lesz szükség, hogy adott pillanatban jó döntést hozzunk. Jó lenne végre a valódi tudásunk szerint pólózni – mondta Süveges.

A DVSE-vel kapcsolatos hír még, hogy a gárda kapusa, Lévai Márton nem került be Benedek Tibor 13-as keretébe, mely a riói olimpiáért harcol majd Triesztben április 3. és 10. között.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!