Videó: Nem volt túl jó ötlet a padlásra bújni a rendőrök elől

Akt.:
Videó: Nem volt túl jó ötlet a padlásra bújni a rendőrök elől
© Forrás: Youtube
Debrecen – A nyomozók elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint egy debreceni családi házban kifosztott egy alvó házaspárt. A tolvaj a padlásra menekült, a rendőrök meg mentek utána.

A rendelkezésre álló adatok szerint június 28-án 1 órakor egy nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a Csigekert utcai családi házukból egy ismeretlen több értéktárgyat is eltulajdonított. A nyomozók a helyszíni szemle során megállapították, hogy az elkövető a nyitva hagyott teraszajtón keresztül jutott be a házba, majd abból a szobából, ahol a két sértett aludt, ellopott két mobiltelefont és a bejelentő férjének táskáját.

A beszerzett információk alapján a rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható hajdúnánási férfit. A nyomozók megtudták, hogy V. Tibor egy Debrecen külterületén található családi házban tartózkodik. A Bűnügyi Osztály munkatársai 2016. június 28-án 10 órakor összehangolt akció során a házban elfogták a 36 éves férfit, aki a padláson bújt el a rendőrök elől.A házkutatás alkalmával a nyomozók a cserépkályhába rejtve megtalálták és lefoglalták a sértett táskáját, benne személyes irataival, valamint a hálószobában a két eltulajdonított mobiltelefont. A nyomozók az ingatlanban találtak még több értéktárgyat – kerékpárt, mobiltelefonokat –, amelyek a gyanú szerint bűncselekményekből származhatnak, ezért azokat szintén lefoglalták.

V. Tibor a megalapozott gyanú szerint korábban besurrant egy Doberdó utcai családi házba is, ahol azonban az ott lakó meglátta őt, és kizavarta a házból.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottal szemben – őrizetbe vétele mellett – kifosztás bűntett, lopás vétség kísérlet és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –