Videó: „Nem láttam egy hókotrót sem!” – Kövesse nyomon a sószórókat a megyében!

Akt.:
Videó: „Nem láttam egy hókotrót sem!” – Kövesse nyomon a sószórókat a megyében!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Facebook oldalán tett közzé videót arról, hogy mennyit dolgoztak a gépeik.

Azt írták: Miért nem lát minden autós minden kilométerkőnél hókotró járművet? Azért, mert az országos, 32 ezer kilométeres közúthálózatra átlagosan 1 munkagépre 40–50 kilométernyi szakasz jut, és mivel járműveink folyamatos mozgásban vannak, egy-egy fordulókör után újra fel kell tölteni őket, emellett egy fordulókör 2-5 órát vesz igénybe egy munkagépnél, ez idő alatt pedig folyamatos havazásnál újra téliesebb útviszonyok alakulhatnak ki, így újra és újra be kell és be is avatkozunk, mindaddig, amíg a havazás el nem áll.

Minden gépünk GPS jeladóval van felszerelve, ezért az elmúlt 24 óra gépjárműmozgásairól és beavatkozásairól a weboldalunkon publikálunk friss time lapse videókat, melyek itt érhetőek el.

Hasonló visszatérő, gyakori kérdésekre ide kattintva kaphatnak részletes válaszokat és magyarázatot.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.


Illusztráció
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Akár balesetet is okozhat, ha elindulás előtt nem tisztítjuk meg autónkat a hótól, és a jégtől. Téli időjárási viszonyok esetén ne hagyjuk figyelmen kívül a Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzését. Ha az éjszakai órákban havazás vagy ónos eső várható, keljü...