Videó: Nagypályás „gyűjtögető” akadhatott a rendőrök horgára

Videó: Nagypályás „gyűjtögető” akadhatott a rendőrök horgára
© Fotók: police.hu
Debrecen – A járőrök elfogták, a nyomozók kihallgatták azt a debreceni férfit, aki több bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható – olvasható a police.hu-n.

A megyei főkapitányság közleménye szerint a rendőrök április 2-án 4 óra körül Debrecenben, a Szűr utcában járőröztek, amikor észrevettek egy személyt, aki miután meglátta a szolgálati gépkocsit, hátat fordított, és megpróbált elrejteni valamit.

A járőrök igazoltatták a férfit, akinél különböző szerszámokat találtak, valamint megállapították, hogy a Szolnoki Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki vele szemben.

Az egyenruhások előállították a körözött férfit, akinek otthonában a nyomozók bűncselekmény gyanúja miatt kutatást tartottak. A bűnügyesek a lakásban számtalan tárgyat találtak, amelyek egy részéről a férfi úgy nyilatkozott, hogy gyűjtögetésből származnak, azonban jó néhány eszközzel kapcsolatban nem tudott elszámolni – olvasható a rendőrségi híradásban.

Az egyenruhások kihallgatták a 35 éves debreceni lakost, aki a megalapozott gyanú szerint 2018. december 15-én egy helyi bevásárlóközpont parkolójában ellopott egy táskát, valamint 2019. március 29-én egy nyitott személygépkocsiból eltulajdonított egy kompresszort és egy akkumulátort.

Az ügy részleteinek felderítése során beszerzett adatok alapján a gyanúsított több hasonló bűncselekmény elkövetésével is kapcsolatba hozható.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vele szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával folytatja a büntetőeljárást.