Videó: Nagy Angéla 8 közé jutott a junior világbajnokságon!

Nagy Angéla 8 közé jutott a junior világbajnokságon!
Nagy Angéla 8 közé jutott a junior világbajnokságon!
Debrecen – Ma reggel, magyar idő szerint kevéssel 9 óra után kezdte el szereplését Tajvanon Nagy Angéla (DVSC, klubedzője Salánki László) a korosztályos vb-n, ahol éppen egy hazai versenyzővel nézett szembe.

Tudjuk, hogy egy otthoni bunyóst nagyon meg kell verni ahhoz, hogy pontozással kihozzák az embert ellene nyertesnek. Nos, Angi nem bízta a véletlenre a dolgot, mivel a második menetben leléptették ellenfelét, akire ekkor már másodjára számoltak. Angéla űzte, hajtotta vetélytársát az első másodperctől kezdve, és nagyjából tízszer annyi találatot vitt be, mint a tajvani, így kérdés nem férhetett hozzá, hogy ki bokszolt ezen a napon jobban. Bravó, Angi! Szerdán következhet a legjobb 4 közé jutásért (vagyis éremért) vívandó újabb ütközet.

A meccs megtekinthető itt (1 óra 10 perctől, Nagy Angéla kékben):

52 kg (a legjobb 16 között), junior világbajnokság, Tajpej

Lin Chiao-Ling (TPE) – NAGY ANGÉLA (HUN) TKO 2. menet

A meccset Angi úgy kezdte, hogy rögtön nekiesett a tajvani lánynak. Igaz, eleinte beszedett ő is párat a másik hölgy feltartó ütéseiből, de a hajdúhadházi sportoló gyakorlatilag bedarálta ellenfelét. Az első menetben már megszámolták Linget, de a gongszó haladékot jelentett neki. Aztán a második felvonásban sem adta alább Angi, s bár a testütéseket csak hébe-hóba vette elő a repertoárból, a tajvani lány így is egyre csüggedtebben próbált ellenállni Angi rohamainak, amelyek egy pillanatra sem hagytak alább. Végül jött a második számolás, és a mérkőzésvezető beszüntette a meccset.

A ringsarokban Szabó Beáta és Seres Attila volt Nagy Angélával, itthon Salánki László a trénere a nagyon tehetséges ifjú hölgynek.

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.huSporthírek


hirdetés