Videó: Motorosrendőrök is ellenőrizték a közlekedőket Debrecennél

Videó: Motorosrendőrök is ellenőrizték a közlekedőket Debrecennél
© Fotó: police.hu
Debrecen – Az akció célja a balesetek megelőzése.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. Ennek érdekében a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az illetékességi területükön lévő főutakon közlekedőket ellenőrizték május 8-án délelőtt.

A balesetek megelőzése érdekében tartott közlekedésbiztonsági akció során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a gyorshajtók, az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére, de ellenőrizték az előzési szabályos betartását valamint a passzív biztonsági eszközök használatát is. A motoros járőrök gépkocsizó kollégáikkal együttműködve az akció során négy sofőrrel szemben sebességtúllépés miatt helyszíni-, illetve közigazgatási bírságot, egy járművezetővel szemben az előzés szabályainak megszegése, míg egy másikkal szemben tilos jelzésen történő áthaladás miatt szabtak ki helyszíni bírságot. A rendőrök a közlekedésbiztonsági ellenőrzés során minden járművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, amely egy esetben sem mutatott pozitív értéket.

A közlekedők folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a megye útjain, annak érdekében, hogy a hatóság minél több kockázati tényezőt kiszűrjön a forgalomból.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –