Videó: Mindennapi pörgés a Debreceni Egyetemen

Videó: Mindennapi pörgés a Debreceni Egyetemen
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – 527.000 laborvizsgálat, 86.000 beérkező számla, 25 millió e-mail – néhány szám arról, mennyi feladatot látnak el évente a Debreceni Egyetem dolgozói.

Az ápolók 1 millió betegről gondoskodnak, az orvosok 5,7 millió beavatkozást végeznek el és körülbelül 3500 tudományos publikáció születik évente. Az informatikusok 20 ezer számítógépet és 6 ezer telefonkészüléket üzemeltetnek, a műszaki osztály munkatársai pedig 500.000 négyzetméteren cserélnek villanykörtét, vagy felügyelnek milliós, milliárdos beruházásokat nap, mint nap.

Az intézmény rektora csaknem másfél kilós láncot visel a kiemelt egyetemi ünnepségeken, például a doktoravatón. A hivatalokban 105 ezer iratot iktatnak és 70 ezer ügyiratot kezelnek. A tanulmányi osztályokon 27 ezer hallgató ügyeit intézik, a Hallgatói Információs Központban több, mint 1 millió vizsgahelyet hirdetnek meg és 800 ezer érdemjegyet írnak be tanévenként.A Kancellária munkatársai 240 pályázatot kezeltek 2015-ben, havonta 15-16 ezer tételt rögzítenek a KIRA rendszerben, az SAP Kompetencia Központ pedig 40 saját fejlesztésű, üzemeltetett, vagy támogatott szoftver alkalmazással büszkélkedhet.

A Multimédia Kompetencia Központ és a Sajtóiroda munkatársai egész évben az egyetemi eseményeket dokumentálják: hírvideók, élő közvetítések, eseményrögzítések formájában. Ezúttal rendhagyó módon azt szerettük volna megmutatni, mi zajlik a háttérben, mert a Debreceni Egyetem mind a 6500 dolgozójának a munkája kell ahhoz, hogy gördülékenyek legyenek a hétköznapok.

– Debreceni Egyetem –
hirdetés