Videó: Milliókat tüntettek el egy debreceni páncélszekrényből, de még ez sem volt elég

Videó: Milliókat tüntettek el egy debreceni páncélszekrényből, de még ez sem volt elég
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök nyomozást folytatnak négy férfival szemben, akik a gyanú szerint betörtek egy telephelyre és egy családi házba.

Telefonon értesítette a rendőrséget 2016. december 17-én éjfél körül egy férfi arról, hogy ismeretlenek törtek be egy Mikepércsi úti telephelyre Debrecenben, és az ott található páncélszekrényből több millió forintot loptak el.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A nyomozók a beszerzett adatok alapján azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható férfiakat. K. Tamást a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen 2017. február 13-án 17 óra körül az M1-es autópályán, Győr közelében elfogták, majd előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A gyanú szerint a hajdúnánási lakos információkat szolgáltatott ismerőseinek, akik betörtek a fent említett telephelyre, majd onnan közel 3 és fél millió forint készpénzt loptak el. A rendőrök elfogták a betöréssel gyanúsított J. József gyomaendrődi és V. Géza hajdúnánási lakosokat is, majd gyanúsítottként kihallgatták őket.

A nyomozók megállapították, hogy K. Tamás információja alapján a gyanúsítottak 2016. december 13-án egy debreceni ingatlanba is betörtek, ahol egy bútorszéfből közel 5 millió forintot vittek el.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A nyomozóhatóság a férfiakat őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság 2017. február 16-án elrendelt. Mint kiderült, a betörésekben valószínűleg részt vett egy másik hajdúnánási férfi is. N. Lászlót a rendőrök elfogták és kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A 38 éves K. Tamással szemben felbujtóként elkövetett lopás bűntett, míg a 38 éves V. Gézával, a 48 éves N. Lászlóval és az 50 éves J. Józseffel szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály – olvasható a rendőrség honlapján.

 A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .