Videó: Microsoft Edge névre hallgat az új böngésző

Videó: Microsoft Edge névre hallgat az új böngésző
Új nevet kapott a Windows 10 Spartan böngészője. A Build 2015 fejlesztői konferencián volt a keresztelője.

A Bulid 2015 nevű éves fejlesztői konferencián a Microsoft bejelentette, hogy új nevet adott a Windows 10 böngészőjének: a Spartanról a Microsoft Edge névre váltottak.

Hasonló ikonok

Az immár névvel és hírnévvel is rendelkező böngésző az Internet Explorert váltja fel. A két ikon azonban nagyon hasonlít egymásra, így első ránézésre nem is tűnik akkora váltásnak, az IE-t használók számára pedig valóban könnyű lesz áttérni az Edge-re. A minimalista, „chrome-mentes” webböngésző célja, hogy a weboldalakra helyezze a hangsúlyt, és lemondjon minden másról, beleértve az ikonokat és menüket is, amelyek lassíthatják az oldal betöltődését.

Időjárás és térképek

Az Edge támogatja továbbá a Firefox és a Chrome kiterjesztéseket is, némi módosítással. Ez jó hír a konkurenseket kedvelők számára, hiszen közel hasonló böngészési élményben lehet majd részük az Edge-dzsel.A böngészőbe a Microsoft személyi asszisztense, a Cortana is integrálva lesz. Ezzel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy a virtuális személyi asszisztens a Microsoft Edge-ben kicsit másképp működik majd, mint a mobilokon. Egyáltalán nem beszél majd, hanem a címsorba bizonyos kulcsszavak beírásával érhető el, hogy akcióba lendüljön, továbbá olyan releváns információkkal látja majd el a felhasználókat, mint az időjárás, térképek stb.

A felhasználókért

A Microsoft célja a Windows 10-zel, valamint az új Microsoft Edge-dzsel, hogy visszahódítsák azokat a felhasználókat, akik korábban a Windows 8 és az Internet Explorer miatt elpártoltak tőlük.

ÉKN
hirdetés