Videó: Messi megállíthatatlannak bizonyult

Akt.:
Videó: Messi megállíthatatlannak bizonyult
© Fotó: Getty Images
A Barca kényelmes helyzetből várhatja a Bayern elleni jövő heti visszavágót.

Két központi téma uralta a sportsajtót a Barcelona–Bayern München Bajnokok Ligája elődöntőt megelőzően: Pep Guardiola visszatérése régi sikerei színhelyére, valamint Messi kordában tartása. Nos a 3–0–s katalán sikerrel végződő első felvonás után konstatálhatjuk, hogy előbbi keserédesre sikerült, utóbbi pedig megoldhatatlan feladatnak bizonyult, hiszen az argentin zseni két gólja mellett, egy asszisztot is kiosztott Neymarnak A szerdai duplájával a négyszeres aranylabdás dél–amerikai már 77 találatnál jár a legrangosabb európai kupában.

Óvatos katalánok

– Ahogyan azt vártuk, nehéz mérkőzés volt. Mindkét együttes szeretett volna nyomást gyakorolni a másikra. Több lehetőséget alakítottunk ki, mint a Bayern. Nem kaptunk gólt, és nehezen kerültek helyzetbe, ez a védekezésünket dicséri. Természetesen egy edző élete sokkal könnyebb, ha a csapatában tudhatja Messit. A siker ellenére még nem jutottunk a fináléba, ne feledjük, hogy a Liverpool korábban háromgólos hátrányt dolgozott le a döntőben, és a németek a Porto ellen hasonlóan nehéz helyzetből álltak fel – fogalmazott a győztes hadvezér, Luis Enrique.ALL GOALS AND FULL Highlights FC Barcelona 3-0… by zidanekrisz


Ter Stegen mesteréhez hasonlóan kemény visszavágóra számít, a hálóőr szerint a sima végeredmény ellenére nem volt könnyű dolguk.

– Sokáig remekül helyt álltunk, aztán Messi bizonyította tehetségét. A saját játékunkat szerettük volna nyújtani, és irányítani az eseményeket, de Leo jelentette a különbséget. Nagy kár a harmadik gólért, ennek ellenére keményen küzdünk majd a visszavágón – fogadkozott a Bayern hivatalos oldalán Pep Guardiola, aki korábban játékosként és trénerként is dolgozott a gránátvörös–kékeknél.

A visszavágóra május 12-én, kedden kerül a sor Münchenben. Bár a Porto elleni 3–1–es vereséget követően is sokan temették a Bundesliga bajnokát, de akkor csattanós választ adtak a bajorok a „károgóknak”. Persze a Barcelona más szintet képvisel, mint a luzitán egylet, így már–már csoda lenne, ha nem a katalánok jutnának a berlini fináléba.

HBN–BÁSporthírek