Videó: mérnöki pontossággal Brazíliába

Videó: mérnöki pontossággal Brazíliába
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A Debreceni Egyetem Műszaki Karának hallgatója, Zilahi Krisztián képviselheti Magyarországot a WorldSkills 2015 világversenyen São Paulóban.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett, 2015-ös Szakma Sztár Fesztiválon megrendezett II. SkillsHungary Nemzeti Döntőn dőlt el április 29-én, hogy a Debreceni Egyetem Műszaki Karának mechatronikai mérnök MSc hallgatója, Zilahi Krisztián László és csapattársa, Balázs Dávid (Gyulai Irányítástechnikai Kft, Debrecen) képviselhetik Magyarországot augusztusban São Pauloban a WorldSkills2015 világversenyen, az ún. „Szakmák Olimpiáján” a mechatronika területén.

A Festo Kft. által meghirdetett, WorldSkills 2015 válogató verseny több mint egy éve kezdődött, az első forduló egy szakmai és egy angol nyelvű tesztből állt.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

– A tesztek után rendezték meg a 2014. évi Szakma Sztár Fesztiválon a következő fordulót, ahol már gyakorlati dolgokkal is foglalkoztunk. A legjobban teljesítő kilenc versenyzőt nyáron 2-3 hetente többnapos intenzív felkészítés várta, ahol a gyakorlatok és a házi feladatok mellett versenyeken is kellett bizonyítani. A felkészítéseket a Festo Kft-nél tartották, ahol a korábbi WorldSkills- és EuroSkills-versenyzők voltak a trénerek. Ezután csapatversenyeken válogatták ki a legjobb két kétfős csapatot, így jutottunk a nemzet döntőbe – foglalta össze az elmúlt időszakot Zilahi Krisztián.

A WorldSkills döntőjét augusztus 11-16. között rendezik Brazíliában, São Paulóban.

– unideb.hu –


Videó a felkészítések és a versenyek alkalmával a Zilahi Krisztián által készített gépről: