A fejlődés útján

2020.02.20. 12:59

Kopogtatnak a befektetők Hajdúböszörményben

Közel lesz a BMW-gyár, nemhiába nagy a mozgolódás a városban.

Fotó: Kovács Péter

A város talán legforgalmasabb útja, az Újvárosi utca felújítása kezdődik meg napokon belül. A közel 220 millió forintos beruházás vállalkozói szerződését csütörtökön írták alá a Polgármesteri Hivatalban. A várhatóan három hónapig tartó, teljes útzár mellett folyó munkákkal megerősítik az útburkolatot, kiépítik a csapadékvíz elvezető rendszert. Az Újvárosi utca jelentősége a jövőben még inkább felértékelődik, hiszen ez az út köti össze a belvárost Hajdúböszörmény nyugati részén, az autópálya lehajtó mellett kialakítandó, majdan 100-500 embernek munkahelyet biztosító, 8,5 hektáros, a városi önkormányzat területén teljes infrastruktúrával megvalósuló ipari parkkal. Erre 670 millió forint támogatást nyertek, a támogatásban benne van az Újvárosi utca felújítása is.

Az ipari park létesítéséhez szükséges műszaki és hatósági engedélyek már megvannak – tájékoztatta a Naplót Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere, aki elmondta azt is, hogy ismerve a gazdasági folyamatokat, a 8,5 hektáros önkormányzati ipari parkot hamarosan a mellette lévő, de állami tulajdonban lévő 65 hektárral bővítik. Az újabb ipari park kialakítását természetesen támogatja a város, az idén a beruházás adminisztrációs részével lehetnek kész. Hajdúböszörmény gazdaságának fejlődését az önkormányzat egy nyár elejére elkészülő munkásszállóval is segíti, amelyet egy volt iskolaépület átalakításával hoznak létre.

Befektetők, mégpedig a BMW-gyárhoz kapcsolódóan, már kopogtatnak Hajdúböszörményben. Egy autóalkatrészeket, illetve egy műanyag elemeket gyártó cég jelezte érkezését. Egy harmadikkal a napokban egyeztet az önkormányzat.

KZS

Borítókép: Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában