Videó: Már meg is született az év forgalmi dugója, persze, hogy Kínában

Akt.:
Már meg is született az év forgalmi dugója, persze, hogy Kínában
Már meg is született az év forgalmi dugója, persze, hogy Kínában
Szörnyen nagy forgalmi dugó alakult ki Kínában rögtön az év elején: a háromnapos újévi szünet végeztével január másodikán annyi ember igyekezett vissza egyszerre Pekingbe, hogy negyven sáv dugult be a G4-es, Hong Kong–Makaó felé vezető autópályán.

Egy drónnal szálltak a döbbenet fölé: az egyébként is súlyos szmoghelyzetben még elszomorítóbb látványt nyújt a sok veszteglő.

Kínában amúgy sem szokatlanok a dugószörnyek, a legnagyobb karriert talán a 2015. október eleji futotta be, ami szintén a G4-esen alakult ki. Valószínűleg egyébként ennél a mostaninál lesz idén még nagyobb is, ráadásul hamarosan: a kínai újév január 28-án köszönt be, akkor még többen vehetik nyakukba az autópályákat.

Forrás: automotor.hu.


Videó: Kísérteties látvány, ahogy felzabálja Pekinget a szmog

Újra szmog üli meg Kína északi részét, és a helyzet olyan durva, hogy iskolákat és autópályákat zártak le, és repülőjáratokat is töröltek. Most előkerült egy timelapse videó, ami azt mutatja meg felgyorsítva, hogyan lepte el húsz perc leforgása alatt a szmog Pekinget.

Videó: Ilyet még nem láttál! 40 sávos gigantikus dugó Kínában

Kínából származik ez a videó, ahol a Pekingbe tartó autók torlódása nem mindennapi látvány. Mi szerencsére ennél csak kisebb dugókba kerültünk…
hirdetés