Videó: Már Anglia is felkapta a fejét a debreceni üzletember Brexit-balettjére

Videó: Már Anglia is felkapta a fejét a debreceni üzletember Brexit-balettjére
© Fotó: Felföldi Music
Debrecen – Mit gondolnak az európaiak a Brexitről? Felföldi József, debreceni üzletember, film- és zenei producer „Brexit Balett” című darabjával fejez ki néhány vegyes érzelmet a témával kapcsolatban.

Egy magyar zenei korrajz, melyet napjaink politikai helyzete ihletett, és mely már Angliában is hódít. A videó alig egy hónapja került fel a YouTube-ra, és ez idő alatt máris több, mint 600 ezren tekintették meg – olvasható a Felföldi Music közleményében.

A statisztikák szerint a nézők több, mint fele brit nyelvterületről való, de az Európai Unió más országaiban is gyorsan terjed a Brexit Balett.

A közlemény szerint a dalt az angol ballada hagyománya ihlette, a dalszöveg az európaiak britekkel való társulásának témáit azonosítja: egy ködös sziget, egyszerre közeli és távoli; egy büszke tengerésznemzet nagy múltú történelemmel; egy összetett végzet, mely Európáéval fonódott össze. Felföldi József tiszteletből angol nyelven énekli a szöveget.

b2

Fotó: Felföldi Music

A dalhoz forgatott klip koreográfiáját Laczó Zsuzsa rendezte, a forgatás a Debreceni Csokonai Színház előadótermében zajlott. A zene hangulatát kifejező táncot Gáll Kitti kivitelezte, aki Britanniát szimbolizálja a csupasz színpadon. Az elbeszélés a csodálat, szépség, megrázkódtatás és szomorúság kombinációját idézi.

– Felföldi Music –


Felföldi József
Debrecen - Érdekes CD került a kezembe a napokban. Az Ébredés című szimfonikus költemény borítóján zeneszerzőként az édességgyárost jegyzi. Beszélgetés Felföldi József édességgyárossal, aki a Kodály Filharmonikusokkal adott ki közös lemezt. Felföldi József neve hallatán nem csak szűkebb pátriánkb...

Felföldi József
Debrecen - A kreativitásáról és váratlan húzásairól ismert édességgyáros ismét nagyot dobott. Nem lehet tudni, volt-e szerepe a csaknem 15 évnyi pereskedése számára kedvező végkifejletének, de az ismert vállalkozó, Felföldi József újra a zenén keresztül üzent a világnak. A Kodály Filharmonikusokk...