Videó: Magyar rendszámú kocsikat rongáltak meg Beregszászon

Akt.:
Videó: Magyar rendszámú kocsikat rongáltak meg Beregszászon
© Fotó: mukachevo.net
Kárpátalja – Ismeretlenek vascsővel vagy baseballütőkkel zúzták be kilenc magyar rendszámú személygépkocsi első, illetve hátsó ablakát Beregszász egyik parkolójában.

A március 15-ről 16-ára virradó éjjel történt rongálást az egyik kocsi tulajdonosa jelentette a rendőrségen pénteken, kora reggel. A hatóságok garázdaság és szándékos károkozás címén indítottak vizsgálatot.

A kárpátaljai magyar és ukrán sajtó szerint nyilvánvaló porovokációról lehet csak szó, mivel a rongálók kizárólag a magyar forgalmi rendszámmal ellátott járművekben okoztak kárt. A közvetlen mellettük parkoló ukrán felségjelű kocsikat nem bántották.

A megrongált autók mindegyike Beregszász egyik központi lakótelepének udvarán parkolt. A Mukachevo.net internetes újság cikkírója szerint az elkövetők alighanem a hágókon túlról érkeztek. A helyiek ugyanis tudják, hogy a külföldi rendszámú kocsikat nem csupán a magyarok használják, hanem sok ukrán is magyar bejegyzésű gépkocsit használ.

A rongálásra Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is reagált, aki a leghatározottabban elítélte és visszataszítónak nevezte az ismételt kárpátaljai magyarellenes támadást, kiemelve: elfogadhatatlan, hogy a magyaroknak félelemben kell élniük a szülőföldjükön.

Sajnos ez az eset is bizonyítja, hogy indokolt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet speciális megfigyelő csoportjának kárpátaljai folyamatos jelenléte – fogalmazott a tárcavezető.


Térfigyelő kamera rögzítette a rongálókat, akik a felvételek tanúsága szerint legalább négyen voltak. Egyikük még telefonos fotókon is megörökítette a „hőstettüket”.

– Palkó István –


Budapest - A leghatározottabban elítélte és visszataszítónak nevezte az ismételt kárpátaljai magyarellenes támadást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, kiemelve: elfogadhatatlan, hogy a magyaroknak félelemben kell élniük a szülőföldjükön, Kárpátalján. A miniszter pénteken az ...