Videó: Lenyúlta a 130 milliót, az arany meg sehol…

Akt.:
Videó: Lenyúlta a 130 milliót, az arany meg sehol…
© Forrás: Youtube/TEK
Debrecen – A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el azt a férfit, akivel szemben a debreceni rendőrök különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoznak.

Egy debreceni, később budapesti székhelyű, befektetési arany értékesítésével foglalkozó gazdasági társaság vezetője termékértékesítési szerződést kötött az ügyfelekkel, akik – miután nem kívánták maguk tárolni a megvásárolt befektetési aranyat – tárolási szerződést kötöttek a gyanúsítottal, aki ezért külön ellenszolgáltatást kért. A sértettek az arany ellenértékét a cég felé vagy teljes értékben, vagy részletekben kifizették, azonban pénzükért később sem aranyat, sem a befizetett összeget nem kapták meg.

A nyomozás eddigi adatai szerint a budapesti Sz. Árpád mintegy 20 sértettet ejtett tévedésbe, akiknek közel 130 millió forint kárt okozott.

Az ügyben tett feljelentések és a beszerzett adatok fényében – amelyek között olyan információ is felmerült, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezhet – a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége október 25-én elfogta a budapesti lakost. A nyomozók a 48 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság 20 rendbeli csalás megalapozott gyanúja miatt folytat az ügyben nyomozást, amely során további sértettek felkutatása folyamatban van.

– police.hu –További hírek a Magyarország kategóriából