Sport

2016.08.03. 17:29

Öt aranyérmet futottak össze a cívis atléták

Debrecen - A DSC-SI lett az atlétikai magyar bajnokság legeredményesebb klubja.

Debrecen - A DSC-SI lett az atlétikai magyar bajnokság legeredményesebb klubja.

Remekül teljesítettek a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzői a Székesfehérváron megrendezett országos bajnokságon, Kazi Tamás 800 és 1500 méteren, Kerekes Gréta 100 méteres gátfutásban, Koroknai Tibor 400 méteres gátfutásban, míg Juhász Balázs 3000 méteres akadályfutásban lett aranyérmes.

Fejben dőlt el

– Örültem a győzelemnek, hiszen nagyon jó mezőny gyűlt össze 100 gáton. Már napokkal az ob előtt mentálisán készültem, éreztem, hogy fejben fog eldőlni a verseny – kezdte a visszatekintőt Kerekes Gréta. – A futás napján eléggé izgultam, de ezt jó jelnek fogtam fel, és az adrenalin szintem a fellegekben járt. Az előfutamban elért eredményemmel nem voltam elégedett, jobban szerettem volna kezdeni, de így is én kerültem be a legjobb idővel a döntőbe. A fináléra felszívtam magam, tudtam, ha picit is hibázok, akkor már csak az ezüstérem kerülhet a nyakamba. Ennek ellenére nyugodt tudtam maradni, és hittem magamban. A rajt után elég jól haladtam, de aztán klubtársam, Kozák Luca mellém ért, és éreztem, ritmust kell váltanom. Ez sikerült, és a szemem sarkából a táv végére már senkit nem érzékeltem magam mellett. Hihetetlenül örültem, hiszen tavaly nem tudtam megvédeni a bajnoki címemet sérülés miatt, de most 2016-ban enyém a fedett pályás és a szabadtéri országos bajnok aranyérem is!

Koroknai Tibor így emlékezett vissza a viadalra. – Nagyon kellemes élmény volt a bajnokság. Kiváló időjárási körülmények között két lehetőségem volt arra, hogy jó eredményt fussak – mind a kettővel meg vagyok elégedve. A 4x400- as váltóban mindenki kihozta magából a maximumot, de a gödöllőiek most erősebbek voltak – fogalmazott a debreceni gátfutó.

Nem áll le

Természetesen nagyon örülök, és ha lehet ilyet mondani, büszke vagyok magamra, pontosan az elmúlt hetek történései miatt – fogalmazott Kazi Tamás. – Sikerült fejben túllépnem Rión, és a következő feladatokra koncentrálni. Rég nem látott erős mezőnyben tudtam dominálni 800-on és 1500-on is, és ezzel jelentősen hozzájárultam ahhoz, hogy a DSC-SI a bajnokság legeredményesebb klubja legyen. Eszem ágában sincs leállni, nyaralni, nem ezért dolgoztam egész télen. Ameddig tudok, versenyzek, a Szuperliga Döntőn mindkét középtávon indulok, a csapatbajnokság döntőjében pedig a lehető legtöbb ponttal szeretném segíteni a klubbot.

Szerettük volna megszólaltatni Juhász Balázst is, ám ezidáig nem tudtuk elérni.

HBN-ÓNF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!