Videó: Kiszolgáltatott idős embereket fosztogatott egy rabló Debrecenben

Akt.:
Videó: Kiszolgáltatott idős embereket fosztogatott egy rabló Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek egy 26 éves férfit.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás és kifosztás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást B. István nyírmihálydi lakossal szemben.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. július 11-én 16 óra körül egy ismeretlen becsengetett egy idős debreceni férfihez, aki kiment a kerítésének kapujához, hogy megnézze ki jött hozzá. A 80 éves bácsi nem engedte be a férfit a kapun, ekkor az elkövető átugrott a kerítésen, ellökte a sértettet és bement a házba, ahonnan készpénzt tulajdonított el. A támadó azzal fenyegette a bácsit, hogy ha hívni meri a rendőrséget, akkor megveri, majd megszorította a sértett karját és kivette a kezéből a mobiltelefont, és elmenekült a helyszínről. Az esetről történt bejelentést követően a debreceni rendőrök forró nyomon megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást az ismeretlen azonosítása és felkutatása érdekében, amely során a családi háztól nyomkövető kutyát is indítottak.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Ezt követően 2016. július 12-én 18 óra 36 perckor egy 75 éves férfi tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy beengedett egy ismeretlent a házába, aki vizet kért tőle. Az ismeretlen járkálni kezdett a házban, közben megdicsérte a szép poharakat és a berendezést, majd észrevétlenül magához vette a sértett pénztárcáját és sietősen távozott.A járőrök 2016. július 13-án 2 óra 30 perckor Debrecenben, Piac utcán a kapott személyleírás alapján felismerték és elfogták a 26 éves férfit. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított nyírmihálydi lakosról a Bűnügyi Osztály nyomozói megállapították, hogy megalapozottan gyanúsítható a július 11-én történt rablás elkövetésével is. A gyanú szerint B. József körülbelül egy hónappal ezelőtt is becsengetett a 80 éves bácsihoz, akinek azt állította, hogy rosszul érzi magát, majd a házból készpénzt tulajdonított el. A sértett megpróbálta a pénzt visszaszerezni, azonban a férfi ellökte és megfenyegette őt, hogy ne szóljon erről senkinek, majd távozott. A bácsi a fenyegetés hatására akkor nem mert feljelentést tenni a rendőrségen. A nyomozók B. Józsefet gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a következőkre hívja fel a figyelmet:

  • Egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják a váratlanul érkező idegent!
  • Ne engedjenek be ismeretleneket az udvarra, házukba, lakásukba, bármilyen ügyre hivatkoznak, bármilyen jó üzletet kínálnak, vagy éppen segítséget kérnek!
  • Otthon ne tartsanak nagy mennyiségű készpénzt, jelentős értéket! A otthonuk ajtaját, kapuját tartsák zárva!
  • Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, hívják a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikét és mondják el a rendőröknek mit tapasztaltak!

– police.hu –
hirdetés