Videó: Kazi Tamás hatalmasat esett, kartöréssel lett aranyérmes

Videó: Kazi Tamás hatalmasat esett, kartöréssel lett aranyérmes
© Forrás: YouTube / Péter Vindics
Debrecen – Kazi Tamás számára nem csak az újabb bajnoki aranyérem miatt maradt emlékezetes a székesfehérvári viadal, ugyanis a 800 méteres síkfutás döntőjében szó szerint beesett a célba, de így is megnyerte a küzdelmet.

A bukás nem múlt el nyomtalanul, hazánk legjobb középtávfutójának eltört a kéztőcsontja (sajkacsont), s az utolsó versenyszámában, a 4×400-as váltóban óriási fájdalmak közepette teljesítette a távot.

– Az első futásom az 1500 méter volt, ahol lényegében 200 méter után eldőlt a verseny, magabiztos győzelmet arattam, begyűjtöttem a bónuszpontot. A 800 méteres távon taktikáztam, csakis a győzelem számított. A fiatalokra bíztam a tempó diktálását, s a végére hagytam a döntést. Jól sikerült a hajrá, az élen haladtam, már csak pár lépés volt hátra, amikor a mögöttem futó Vindics Balázzsal összeakadtam, s berepültem a célba. Visszanéztem az esést, nagyjából 3 métert a levegőben tettem meg, s nagyon fájdalmas volt a földet érés. Éreztem, hogy nagy a baj, viszont a csapatérdek miatt rajthoz álltam a váltóban is, úgy érzem, elég jó futást produkáltam.

Este hazaérkezünk Debrecenbe, egyből a Kenézy Kórházba mentünk, ott derült ki, hogy törésem van, ráadásul az egyik legnehezebben gyógyuló csontom tört el. Pályafutásom során még soha nem estem versenyen, de úgy látszik, mindennek eljön az ideje”

– nyilatkozta a Naplónak Kazi Tamás, aki elárulta, ez volt számára a szezon utolsó versenye, így másként pihen, mint ahogy tervezte. Jelenleg már a szabadságát tölti, a családjával a Mátra szépségeit élvezi.

HBN-Boros NorbertSporthírek