Videó: Kamupirulákat árult beteg időseknek egy férfi Debrecenben

Videó: Kamupirulákat árult beteg időseknek egy férfi Debrecenben
© Fotók: police.hu
Debrecen – A rendőrök csalás miatt folytatnak nyomozást a férfival szemben, aki 70-80 éves emberektől csalt ki pénzt olyan kapszulákért és eszközökért cserébe, amelyek nem alkalmasak a gyógyításra.

A Debreceni Rendőrkapitányság csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a mezőhéki lakossal szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói a debreceni rendőrökkel közösen 2017. augusztus 30-án Debrecenben, a Liszt Ferenc utcában fogták el azt a férfit, aki a gyanú szerint idős embereket ejtett tévedésbe.

A 25 éves férfi Debrecenben irodát működtetett, ahová telefonos megkeresések útján többségében 70 és 80 év körüli embereket hívott meg. D. Zsolt álnéven mutatkozott be a sértetteknek, akiktől több százezer forintot csalt ki. A férfit alkalmazottai is csak az álnevén ismerték.

A cég ügyvezetőjeként egy elektromos műszer segítségével megvizsgálta a sértettek egészségi állapotát, valamint 30 000 forint értékben ajándékkártyát adott nekik, amelyről azt állította, hogy élelmiszerre válthatják több üzletben is.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A gyanúsított az időseknek betegségek kezelésére kínált a cége által forgalmazott eszközt, illetve tablettákat. A gyanú szerint volt olyan sértett, aki közel 300 ezer forintot fizetett tablettákért és egy eszközért, amelyek nem alkalmasak betegségek kezelésére.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. szeptember 1-jén elrendelt.

A Debrecenen kívül más városokban a gyanúsítottal összefüggésbe hozható bűncselekményeket a rendőrség vizsgálja – közölte a Hajdú-Bihari Rendőr-főkapitányság.