Videó: amfetaminnal és egyéb szerekkel buktak le a dílerek

Akt.:
Videó: amfetaminnal és egyéb szerekkel buktak le a dílerek
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A hajdú-bihari nyomozók a Terrorelhárítási Központ Műveleti egységével együttműködve elfogtak négy férfit.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást három hajdúnánási lakossal szemben.

A hajdú-bihari nyomozók felkérése alapján a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai 2015. április 25-én 19 óra 12 perckor a 35-ös számú főút 34-es kilométerszelvényében megállítottak egy Mercedes típusú gépjárművet és elfogták annak sofőrjét, Sz. Miklóst. A nyomozók a gépjárművet átkutatták, amelynek csomagtartójában körülbelül 1,5 kilogramm amfetamint találtak. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 38 éves férfi a kábítószert Hollandiából a 28 éves hajdúnánási P. Gergő megbízásából hozta Magyarországra.Forrás: police.hu


P. Gergőt aznap hajdúnánási otthonában a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai elfogták. A rendőrök házkutatást tartottak nála, amely során kábítószergyanús tablettákat, a kiméréshez használt digitális mérleget, és 42 darab 0,22-es kaliberű lőszert találtak és foglaltak le.

A bűncselekménnyel összefüggésben rövid időn belül a Terrorelhárítási Központ beosztottjai Hajdúnánáson elfogtak még egy helyi lakost. J. András lakásában a nyomozók digitális mérleget és 60 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint zöld színű növényi származékot találtak, amelyeket lefoglaltak.

A három férfit a rendőrök előállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették őket, valamint előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A megalapozott gyanú szerint a 29 éves F. Zoltán P. Gergőtől saját fogyasztás céljából többször vásárolt amfetamin tartalmú kábítószert. Őt a nyomozók 2015. április 27-én Debrecenben fogták el és előállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A debreceni lakos az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

– police.hu –