Videó: Kábítószer-terjesztő hálózatot számoltak fel a debreceni rendőrök

Videó: Kábítószer-terjesztő hálózatot számoltak fel a debreceni rendőrök
© Fotó: police.hu
Budapest, Debrecen – A debreceni rendőrök 2015. február 3-án budapesti lakásában fogták el azt a férfit, aki budapesti és debreceni lakosoknak értékesítette az általa termesztett kábítószert.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya 2014. október 27-én indított nyomozást kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt az előzetes letartóztatásban lévő 33 éves N. Jánossal és a 28 éves M. Tamással szemben. A rendőrök 2014. október 27-én, 17 óra 30 perckor Debrecenben ütöttek rajta a két férfin, amikor N. János lakásán 400 gramm marihuánát vett át M. Tamás dunakeszi lakostól.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy N. János nemcsak fogyasztotta, hanem négy debreceni férfinak tovább is értékesítette a vásárolt kábítószert, valamint a négy debreceni férfi közül az előzetes letartóztatásban lévő 21 éves V. Sándor és a 18 éves N. Tibor még tovább értékesítette azokat.

A 25 éves H. Csaba és a 19 éves O. Tibor N. Jánostól saját fogyasztásra vásárolták a marihuánát, őket a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

A debreceni nyomozók a Felderítő Osztály munkatársaival 2015. február 3-án 7 óra körüli időben Budapest XVIII. kerületében lévő lakásában elfogták a 28 éves L. Richárdot, aki a gyanú szerint eladta az előzetes letartóztatásban lévő debreceni N. Jánosnak a kábítószert, amit ő továbbértékesített. A budapesti férfi lakásából a rendőrök kábítószergyanús zöld növényi származékot, annak kiméréséhez használt digitális mérleget, valamint egyéb eszközöket foglaltak le.Az összehangolt rendőri akció keretében 2015. február 3-án Budapest XXIII. kerületében a debreceni nyomozók a 29 éves Sz. Zsoltot is elfogták, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő adta el az általa termesztett kábítószert az aznap elfogott budapesti L. Richádnak, aki továbbértékesítette azt.

Sz. Zsolt lakásán megtartott házkutatás során a rendőrök – az előzetesen beszerzett botanikus szakértői vélemény szerint – különböző fejlődési szakaszban lévő kábítószer-ültetvényt és annak termesztését segítő szellőző-, öntöző- és világítórendszert találtak. A nyomozók a 86 tő cannabis indica növényt és azok termesztéséhez használt eszközöket lefoglalták.

A rendőrök a 28 éves L. Richárdot és a 29 éves Sz. Zsoltot elfogásukat követően a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A Debreceni Járásbíróság 2015. február 5-én elrendelte a két budapesti férfi előzetes letartóztatását.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyolc gyanúsítottal szemben – hat terhelt előzetes letartóztatása mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –