Videó: Ízek és kultúrák fesztiválja a Debreceni Egyetemen

Videó: Ízek és kultúrák fesztiválja a Debreceni Egyetemen
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Húsz ország, többek között: Brazília, Kína, Izland, Indonézia, Izrael, Japán, Kazahsztán, Kenya, Jemen és Szíria csapatának nemzeti különlegességeit kóstolhatják meg a látogatók pénteken a Debreceni Egyetemen. Jön a 13. International Food Day!

Hazájuk legfinomabb ételeit készítik el, hagyományos viseletekkel, zászlókkal, zenével, tánccal pedig kultúrájukat mutatják be a Debreceni Egyetem külföldi hallgatói április 27-én. A hazai felsőoktatási intézmények közül itt tanul a legtöbb, csaknem ötezer külföldi diák, akik több mint száz országból érkeztek. Többek között ezért működik a Debreceni Egyetemen – szintén egyedülállóan az országban – külföldi hallgatókat tömörítő kari hallgatói részönkormányzat.

Az International Student Union idén 13. alkalommal rendezi meg az International Food Dayt, amely ezúttal új helyszínen, a Debreceni Egyetem Főépülete előtti téren várja a különleges ízekre vágyókat.
További információk a DEHÖK weboldalán, illetve a rendezvény közösségi oldalán érhetők el.

Addig is íme egy kis ízelítő a különleges gasztronómiai és kulturális forgatagról. A nemzeti ízek versenyén tavaly tizenöt ország mintegy száz diákja készítette el specialitásait, amelyeket több mint ötezer érdeklődő kóstolt meg.

– Debreceni Egyetem –