Videó: Isztambuli reptéri merénylet – Emelkedett az áldozatok száma

Akt.:
Videó: Isztambuli reptéri merénylet – Emelkedett az áldozatok száma
© Fotó: rt.com
Ankara – Negyvenegyre emelkedett a keddi isztambuli terrortámadás halálos áldozatainak száma szerdán, az incidensnek 239 sebesültje van – közölte az isztambuli tartományi kormányzóság.

A sebesültek közül 109 embert már kiengedtek a kórházból.

A hatóságok eddig 40 holttestet azonosítottak. A kormányzóság adatai szerint a halottak közül 27-en török állampolgárok, valamint 10 külföldi és 3 kettős állampolgár is életét vesztette a lövöldözésekben és a robbantásokban. A továbbra is ismeretlen 4 személyből 3 holttest valószínűleg az elkövetőké.

Az áldozatok közül többen a repülőtéren dolgoztak, a földi kiszolgáló személyzet tagjaként, a jegykezelő pultnál vagy a vámnál. Rajtuk kívül egy taxisofőr és egy biztonsági őr is a halálos áldozatok között van. Szerda délelőtti sajtójelentések szerint legalább 2 rendőr is van a halottak között.

Törökországban szerdára nemzeti gyásznapot hirdettek, a zászlókat félárbocra engedték.

A CNN Türk török hírtelevízió ankarai tudósítója, Hande Firat, a televízió élő adásában szerdán azt mondta, hogy a török titkosszolgálat június elején az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet lehetséges támadására figyelmeztette a hatóságokat és az Atatürk repülőteret. Az értesítő állítólag mind a merénylet helyszínét, mind az elkövetők nevét tartalmazta.

– MTI –


Felkavaró videókon az isztambuli robbantásos merénylet (18+)
Két friss videó is előkerült az isztambuli reptéri detonációkról, a felvételek az Atatürk reptér termináljában készültek.


Lövöldözés és robbanások az isztambuli reptéren, rengeteg a halott és a sebesült
Lövöldözés és robbantásos merényletsorozat történt az isztambuli Atatürk reptéren, 36 ember meghalt, és több mint 140 megsérült.

hirdetés