Nagyvilág

2013.01.10. 14:14

Robbanás volt Tel-Aviv központjában

Jeruzsálem, 2013. január 10., csütörtök(MTI) – Robbanás volt Tel-Aviv központjában csütörtökön a hadsereg főhadiszállásának környékén. Többen megsebesültek, miután működésbe lépett egy gépjárműre erősített robbanószerkezet - jelentette az izraeli közszolgálati rádió.

Jeruzsálem, 2013. január 10., csütörtök(MTI) – Robbanás volt Tel-Aviv központjában csütörtökön a hadsereg főhadiszállásának környékén. Többen megsebesültek, miután működésbe lépett egy gépjárműre erősített robbanószerkezet - jelentette az izraeli közszolgálati rádió.A szemtanúk szerint egy motoros pokolgépet erősített dél körül az Alperon család tulajdonában álló gépkocsira, majd továbbhajtott. A robbanásban legkevesebben heten könnyebben megsebesültek, többségüket a helyszínen ellátták a kiérkező mentősök, hármukat a közeli Ihilov kórházba szállították.

A biztonsági erők véleménye szerint bűnügy és nem terror áll a robbantás hátterében. Ezúttal nyolcadszor kíséreltek meg merényletet az izraeli szervezett bűnözés egyik legismertebb családjának vezetője, Niszím Alperon ellen.

Az autó a hadsereg tel-avivi főhadiszállása melletti kereszteződésben robbant fel, ezért néhány percen belül már jelentős biztonsági erők érkeztek a helyszínre. A mentőszolgálat visszavonta a robbanás utáni percekben kiadott tömeges riasztást.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!