Videó: illegális dohányüzemet számoltak fel Debrecenben

Akt.:
Videó: illegális dohányüzemet számoltak fel Debrecenben
© Forrás: NAV
Debrecen, 2015.május 28., csütörtök (MTI) – Illegálisan működő dohányüzemet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Debrecenben – tájékoztatta a NAV sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.


Jánvári Regina elmondta: május 19-én, a pénzügyi nyomozók és járőrök rajtaütésekor javában folyt az adózatlan jövedéki termék nagyüzemi gyártása, az ott tartózkodók a szárított dohánylevelek darabolását és kiszerelését végezték.

Az összehangolt akcióval 72 millió forint értékű, 3 tonnányi dohány feketepiaci terítését sikerült megakadályozni – összegezte a sajtóreferens.

Az ügy részleteiről kiderült: az illegális dohánygyár Debrecen külterületén működött. A tettenérés pillanatában az elhagyott gazdasági épületben négyen dolgoztak, ők a dohánylevelek darabolását, kiszerelését, mérlegelését, csomagolását végezték. A munkások a telephely tulajdonosáról nem tudtak semmilyen információt adni.Forrás: NAV


A pénzügyőrök a dohányleveleket és a berendezést lefoglalták, majd büntetőeljárást indítottak költségvetési csalás és jövedékkel való visszaélés elősegítése miatt.

Jánvári Regina elmondta, hogy a lefoglalt dohány feketepiaci értékesítése 42 millió forint bevételkiesést jelentett volna a költségvetésben.

Az elkövetők öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak – tette hozzá.

– MTI –
hirdetés