Videó: Hogyan készül a tökéletes CGI-mentes hamburgerreklám?

Akt.:
Hogyan készül a tökéletes CGI-mentes hamburgerreklám?
Hogyan készül a tökéletes CGI-mentes hamburgerreklám?
Ismered azokat a reklámokat, amikor a hamburger úgy áll össze, hogy a hozzávalók lassan egymásra hullanak? Egyszerű trükkfelvétel vagy animáció is lehetne, és a reklámok nagy része valószínűleg tényleg így is készül. De milyen lenne, ha valódi hozzávalókat ejtenének a zsemlére?

Steve Giralt úgy döntött, hogy megpróbálja megalkotni a tökéletes hamburgerreklámot CGI nélkül.

Nem egyszerű feladat, a hozzávalóknak tökélete sorrendben, étvágygerjesztően kell egymásra hullaniuk. Ráadásul a megfelelő ritmusban, és az sem baj, ha a fények is jók a rövid videó elkészítéséhez.

Így néz ki az elkészült videó:

Steve Girard egy Arduino miniszámítógépet használt az időzítéshez. Ezen állította be a tökéletes kameramozgást és a hozzávalókat tartó damil átvágását is. Így készült a hamburger-reklám:

Forrás: index.hu.


Élet a mekis sajtbureszen túl – 15 ínycsiklandó hamburger

Ahány kajálda, annyi sajtburger. Van, aki a klasszikus mekis bureszre esküszik, mások a Burger Kingsesért élnek-halnak, sokan a jó öreg, pályaudvari, csalamádés verzióért vannak oda. De van ám élet a gyorséttermi, fapados sajtburgeren túl is! Itt van például ez a 15 hamburger, amiért már most csurog a nyálunk.

15 zseniális hirdetés, amiről egyszerűen nem bírjuk levenni a szemünket

Az ütős hirdetés szokatlan, már-már a kreativitás netovábbja, és rögtön az ugrik be róla, hogy: ez mért nem nekem jutott előbb eszembe?! A leghatásosabbak egyszerűek, mint a faék, de velősek is, nem igényelnek túl sok magyarázatot vagy további információt, a szinte minimalista plakát önmagáért beszél. Ez a 15 hirdetés épp ilyen: telibe találja fején a szöget.

Reklámok vs. valóság: Ennyire csapnak be minket a gyorskaja reklámok

Egyik-másik reklámot megnézve nyálunkat csorgatva rohanunk a gyorsétterembe, hogy kipróbáljuk a legújabb menüt vagy éppen a szezonális nasit. Fizetés után viszont gyakran megüt a kiábrándító valóság: a kezünkbe nyomott kaja alig jár nyomában a plakátokon mutogatottaknak. Lássuk, mennyire különbözik a tökéletesre photoshopolt reklámverziót és a kevésbé étvágygerjesztő, felszolgált verzió!