Debrecen hírei

2018.10.04. 18:24

Húsadományt kapott harminc család

Debrecen - Az adományok különösen jól jönnek az iskolakezdés miatti anyagilag terhelt időszakban.

Debrecen - Az adományok különösen jól jönnek az iskolakezdés miatti anyagilag terhelt időszakban.

A Debreceni Karitatív Testület a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács jóvoltából 150 kilogramm nyúlhúst adományozott rászoruló családok részére a Fényes udvari Család-és Gyermekjóléti Központnál.

A családonként öt kiló, csont nélküli, színtiszta húsragut Orosz Ibolya Aurélia, a gyermekjóléti központ vezetője, dr. Nagy Sándor önkormányzati képviselő, valamint Juráskó Róbert, a Nyúl Terméktanács elnöke segített kiosztani.

Az átadáskor Orosz Ibolya Aurélia elmondta, az iskolakezdés idején különösen jól jön minden támogatás.

– Az elmúlt szombaton már volt előzménye az adományosztásnak, a józsai szüreti napon öt család már átvehetett öt-öt kiló nyúlhúst. A mai napon még 30 családnak tudunk ilyen támogatást nyújtani, ami, azt gondolom, komoly segítség, hiszen a szeptemberi óvoda- és iskolakezdés miatti pluszköltségek sokak anyagi helyzetét nehezítették meg.

Akár kismamák is

Juráskó Róbert arra hívta fel a figyelmet: a nyúlhús a 21. század fehérjeforrása.

– Szerettünk volna az önkormányzattal közösen egy olyan akciót létrehozni, ahol a nyúlhús nemcsak azokhoz jut el, akik megengedhetik maguknak, hanem azokhoz is, akik ezt nem tudják megtenni. A nyúlhús nemcsak kifejezetten finom, de nagyon egészséges is, fehérjetartalma az egyik legmagasabb, ráadásul kevés zsír van benne. Diétázók, kismamák is bátran fogyaszthatják kedvező tápanyagtartalma és könnyen emészthető tulajdonsága miatt.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!