Videó: Gyalogosok közé hajtott egy kisbusz Torontóban, tízen meghaltak, a sofőrt elfogták (18+)

Akt.:
Gyalogosok közé hajtott egy kisbusz Torontóban, tízen meghaltak (18+)
Gyalogosok közé hajtott egy kisbusz Torontóban, tízen meghaltak (18+)
Tízen meghaltak és tizenöten megsérültek a kanadai Torontóban, amikor emberek közé hajtott egy kisbusz helyi idő szerint hétfő délután. Az elkövető elmenekült, de néhány háztömbbel arrébb sikerült őrizetbe venni.

Szándékosnak tűnik, hogy a bérelt kisteherautó sofőrje a torontói járókelők közé hajtott – mondta keddre virradóra Mark Saunders, a kanadai nagyváros rendőrfőnöke.

toronto5

Ralph Goodale közbiztonsági miniszter a közös sajtótájékoztatón ugyanakkor hangsúlyozta: a tett nem veszélyezteti Kanada nemzetbiztonságát, utalva arra, hogy elszigetelt esetről van szó.

toronto4

A torontói rendőrfőnök hozzátette: továbbra sem ismert a gázolás gyanúsítottjának indítéka. Egyben megerősítette a CBC kanadai hírtelevízió korábbi közlését, miszerint őrizetbe vettek egy gyanúsítottat, a 25 éves Alek Minassiant.

alek

Mint mondta, a torontói külváros, Richmond Hill lakója nem szerepelt a rendőrség nyilvántartásában.

A CBC News a férfiról azt írta, egy diákról van szó, aki Toronto azon városrészében jár egyetemre, ahol a gázolás történt. A férfit mintegy fél órával az eset után letartóztatták.

toronto0

A CBC News hírtelevízió birtokába került egy videofelvétel a gyanúsított őrizetbe vételéről.

A videón látható, ahogy az utca közepén álló gyanúsított ismételten előrántott egy fegyvernek látszó tárgyat, amivel a feléje közelítő rendőrök felé mutatott és azt kiáltotta, hogy „öljetek meg”.

Hírügynökségi beszámolókban nagyra értékelték azt a rendőrtisztet, aki önmérsékletet tanúsítva élve vette őrizetbe Alek Minassiant. Szakértők véleménye szerint a gyanúsított azt akarta, hogy a rendőrök végezzenek vele.

Forrás: 24.hu | hvg.hu.


Washington - Holtan találták a kaliforniai veteránotthonban lövöldöző férfit és három női túszát péntek este. A lövöldözés helyi idő szerint pénteken délelőtt történt. Egy fegyveres férfi tüzet nyitott a Napa-völgyben lévő, San Franciscótól északra fekvő Yountville városka veteránotthonában. A re...

Fotó: Josh Edelson/San Francisco Chronicle
Washington - Lövöldözés volt egy kaliforniai veteránotthonban, a merénylő három túszt ejtett. Helyi idő szerint pénteken délelőtt egy fegyveres férfi nyitott tüzet a Napa-völgyben lévő, San Franciscótól északra fekvő Yountville városka veteránotthonában. A rendőrség perceken belül a helyszínen vo...