remek lehetőség

2019.12.10. 08:28

Kódoltak az egyetemen

A térség legjobb fiatal programozói mérték össze tudásukat vasárnap a Debreceni Egyetemen.

Fotó: unideb.hu

Rekordlétszámú, összesen 69 – köztük 32 középiskolai – csapat vett részt Hajdú-Biharból, a szomszédos megyékből, a fővárosból, illetve Romániából és Ukrajnából az Informatikai Kar Regionális Programozói Csapatversenyén – olvasható az unideb.hu oldalán.

Többek között érintőképernyős xilofon, repülőjegy-értékesítő és eredményjelzőtábla-program kódolása szerepelt a megmérettetés feladatai között, melyek megoldásához egy számítógépet lehetett használni. – Ez a verseny remek lehetőség, hogy a térség informatika iránt érdeklődő középiskolásai ellátogassanak campusunkra, megismerjék a karunkat, az elérhető oktatási és kutatási tevékenységeket – mondta el Hajdu András dékán. A verseny idejére a diákokat kísérő tanároknak elő­adásokat szerveztek a karon. Hajdu András dékán az IK oktatási és kutatási kínálatát ismertette, átfogóan beszélt a hallgatók elhelyezkedési és karrierlehetőségeiről.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában