haon-sportoldal

2008.10.16. 14:20

Kiütéses győzelem lehetett volna

<p>Debrecen - A Lokiból kitűnt két fiatal tehetség, Bódi Ádám és Kardos Norbert. <DIA alt="Loki-Szpari 2008.10.15." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Loki_Szpari_2008_10_15_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Loki-Szpari 2008.10.15." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/video/28999/szab---andr--s-a-ligakupa-meccsr--l"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A> &#160;<A href="http://video.haon.hu/video/28998/ligakupa--dvsc-teva-ny--regyh--za-spartacus-"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Napfényes, kellemes időjárás és remek párosítás – hiszen két ősi rivális, a Loki és a Szpari feszült egymásnak –, azaz minden adott lett volna egy igazi futballhangulathoz, ám a Ligakupa ismét nagyon kevés drukkert ösztönzött arra, hogy a helyszínen kövesse figyelemmel kedvencei játékát.

A B-közepek sem tisztelték meg jelenlétükkel a meccset, így nagy csendben, viszont az új eredményjelző-tábla debütálásával kezdődött a találkozó.

Szerencsére a mérkőző felek nem foglalkoztak a külső körülményekkel, és nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe.

A meccs elején a Szpari partiban volt a debreceniekkel a mezőnyben, viszont a DVSC helyzeteket is kidolgozott, sőt kettőt ki is használt Takács Zoltán és Dudu jóvoltából. A kétgólos debreceni előnyt követően inkább mezőnyjáték folyt a pályán, de még így is a Loki szerezhetett volna újabb gólokat.

A szünet után lényegében a semmiből szépített a Nyíregyháza, igaz ehhez szükséges volt az addig magabiztosan védő Csernyánszki hibája.

A folytatásban Kerekesék előtt nem egy ziccer adódott – igaz, ki is maradtak ezek a helyzetek, így a végén nem hogy kiütés nem lett, de még a vendégek ijesztgettek az utolsó percekben. Mindenképpen szót érdemel a DVSC két ifjú játékosa, Bódi Ádám és Kardos Norbert, akik remek teljesítménnyel rukkoltak elő ezen a meccsen.

Mesterszemmel

Herczeg András: – A fiatalok megállták a helyüket. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de rossz arányban használtuk ki őket.

Szabó András: – A jobb erőkből álló Debrecen ránk erőltette a játékát.

DVSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus 2-1 (2-0)
Debrecen, 800 néző. Vezette: Erdős (Varga Zs., Ortó)

DVSC-TEVA: Csernyánszki – Nagy Z. (Bernáth 46.), Kardos, Takács, Szatmári – Bódi, Varga J., Sándor (Rezes 46.), Czvitkovics (Spitzmüller 78.) – Varga Z. (Kerekes 60.), Dudu (Bogdanovics 64.).

Nyíregyháza: Illyés – Zaleh, Úr, Nánási, Varga K. (Tóth Gy. 78.) – Lakatos (Orgován 64.), Belényesi (Farkas 68.), Odrobéna, Lippai (Simon 70.) – Dosso, Shevel (Puskás 81.).

Gólszerzők: Takács (8.), Dudu (16.), Lippai (53.).

Sárga lap: Shevel (32.), Zaleh (91.).

  • Herczeg András a mérkõzésrõl
  • Szabó András a mérkõzésrõl
  • A mérkõzés percrõl, percre
  • Kivétel a Ferencváros!
  • Bakta-Fehérvár ÉLÕ
  • Bõcs-Diósgyõr ÉLÕ
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!