önkormányzati választások

2019.10.13. 13:41

Ismert személyeket kérdeztünk a választásról

Egyöntetű választ kaptunk a megyéből származó, közismert emberektől.

Fotó: Matey István

 

Felföldi József
Fotó: Matey István

Felföldi József

A debreceni Felföldi József magyar üzletember, zenei producer, motivációs író és filantróp fontosnak tartja, hogy a saját körzetében leadja a szavazatát és „hangot adjon” döntésének. – Véleményem szerint, aki nem megy el szavazni, az gyáva, hiszen nem vesz részt egy városi szinten hozott közös érdek kinyilvánításában. Mindig elmegyek szavazni, hiszen állampolgári kötelezettségemnek tartom, s úgy gondolom, most kell igazán gondolnunk a magunk, s a város jövőjére – fogalmazott Felföldi József.

Gara Gyula
Fotó: Napló-archívum

Gara Gyula

– El kell menni szavazni, hiszen egy fontos döntést kell hoznunk! Kíváncsiak a véleményünkre, s itt a lehetőség, hogy elmondjuk – kezdte Gara Gyula, cukrászmester, aki már vasárnap délelőtt leadta a szavazatát. Elmondta, nem párt alapján szokott döntést hozni, hanem nyitott szemmel jár, s figyeli hogyan és miként fejlődött a város az adott időszakban. – A fiataloké a jövő, ő miattuk van jóformán a választás is. Tartozunk nekik annyival, hogy elmegyünk és leadjuk a szavazatunkat – hangsúlyozta Gara Gyula.

Sári Évi

– Kaptunk egy lehetőséget, amivel élni kell. A sorsunkról van szó! – fogalmazott a debreceni születésű Sári Évi musical-énekesnő. Hozzátette, ne azzal törődjünk, hogy a körülöttünk lévők mit mondanak, az a fontos, hogy mi mit gondolunk. – Itt a lehetőség, hogy véleményt formáljunk. Mindenkinek magába kell néznie, mert ha nem tetszik az a döntés, amit a többség választott – s más nem élt a szavazati jogával – el kell fogadni, nem pedig panaszkodni – vallja az énekesnő, aki vasárnap délben élt a voksolás lehetőségével.

Kozák Luca
Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

Kozák Luca

Szerintem nagyon fontos, hogy az emberek tudják mi folyik körülöttük, s legyen beleszólásuk abba, – még ha közvetetten is – mi történik a városban. Az előző választások nem mindegyikén tudtam részt venni, mivel edzőtáborokban voltam, most azonban szerencsére itthon vagyok, így én is elmentem leadni a voksomat. Véleményem szerint, az elmúlt években nagyon jó irányba fejlődött Debrecen, mind a kulturális, mind pedig a sport területét tekintve. Bárkik is lesznek a város vezetői, remélem folytatják az eddigi nagyon jó kezdeményezéseket – nyilatkozott a gátfutó.

Végh Veronika
Fotó: Napló-archív

Végh Veronika

- Rendkívül fontos, hogy elmenjünk szavazni. Ez állampolgári kötelességünk, amit én 18 éves korom óta mindig megteszek. Úgy gondolom, ha az embernek fontos a jövője, a gyermekei jövője, és tenni akar azért, ami körülötte van, el kell mennie szavazni. Nekünk ez a mostani különleges alkalom, hiszen idén már hárman, a fiunkkal együtt megyünk voksolni. Ha úgy alakul a jövő, ahogy vártam, annak nagyon örülök, ha pedig mégsem, akkor is elmondhatom, hogy én megtettem, ami tőlem telt – mondta Végh Veronika, az oDEon-ZeneTheatrum produkciós vezetője.

Kocsis Csaba
Fotó: Kovács Péter

Kocsis Csaba

– Azt gondolom, mindenkinek élnie kell a választás jogával – foglalt határozottan állást Kocsis Csaba. A népművelőként, fotográfusként és zenészként is ismert sokoldalú művész nem tud egyetérteni azokkal, akik arra buzdítanak, hogy maradjanak otthon az emberek.

– Az ilyet nem tartom demokratikus dolognak. Természetesen a voksolás magánügy, elmegy a szavazó, és behúzza a szerinte jó helyre az ikszet, amivel megtette, amit lehet, tükörbe tud nézni, bármi történik a későbbiekben. Minden önkormányzatnak azt kívánom, hogy tudjanak együtt dolgozni, kompromisszumokat kötni, és érjenek el minél több embert, nem csak a kampányidőszakban, hanem a dolgos hétköznapokban is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!