Videó: Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték az M7-esen száguldozó férfit

Akt.:
Videó: Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték az M7-esen száguldozó férfit
© Forrás: YouTube / police.hu
Kaposvár – Jogerősen egy év, három évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték és három évre eltiltották a járművezetéstől azt a férfit, aki egy Lamborghini sportautóval száguldozva szenvedett balesetet 2014-ben az M7-es autópályán – tájékoztatott a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére kedden.

Vadócz Attila elmondta: a Kaposvári Törvényszék a napokban hozott határozatában megalapozottnak találta és helybenhagyta az ügyben korábban eljáró elsőfokú bíróság döntését, és a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségében találta bűnösnek.

A 38 éves férfi ismerősétől kapta kölcsön a Lamborghini Huracánt, hogy a mellé beülő és az útjukról videofelvételt készítő barátjával kipróbálhassa az autót. Több mint 300 kilométeres óránkénti sebességgel haladtak, amikor a sofőr a sztráda szegerdői szakaszán elvesztette uralmát a jármű felett.

A kocsi a bal oldali szalagkorlátnak, majd egy hídperemnek ütközött, áttért a külső forgalmi sávba, ahol ismét korlátnak ütközött, végül egy vízelvezető árokban kötött ki. A vezető kihúzta a balesetben súlyos egészségkárosodást szenvedett utasát a felborult autóból, amely ezután kigyulladt és kiégett.

Vadócz Attila megjegyezte, a büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vétkes sofőr fizette sérült barátja gyógykezelésének költségeit.

– MTI –


Háromhúsz felett…

A világ minden tájára eljutott már a magyar autópályán rommá tört zöld Lamborghini esete, amelyben 330 körüli tempónál elvesztette uralmát a kocsi felett a sofőr, ennek pedig a következménye egy szénné égett autó és egy súlyos sérült lett. Sipeki Attila jegyzete.