Helyi közélet

2012.05.30. 15:40

Botrányba fulladt az iskolaátadás Hajdúsámsonban

Hajdúsámson - Botrányba fulladt a hajdúsámsoni önkormányzat szerdai ülése, miután a képviselők 7-4 arányban egy tartózkodás mellett megszavazták, hogy átadják a település egyetlen átalános iskolájának fenntartását a Hit Gyülekezetének.

Hajdúsámson - Botrányba fulladt a hajdúsámsoni önkormányzat szerdai ülése, miután a képviselők 7-4 arányban egy tartózkodás mellett megszavazták, hogy átadják a település egyetlen átalános iskolájának fenntartását a Hit Gyülekezetének.

 

A HIT Gyülekezet lesz az iskola fenntartója

 

Hajdúsámson. Botrányos véget érte a hajdúsámsoni képviselőtestület szerdai rendkívüli ülése, miután a képviselők 7-4 arányban, 1 tartózkodás mellett úgy döntöttek, hogy a település egyetlen általános iskolájának fenntartói jogát az önkormányzat átadja a HIT Gyülekezetnek.

HBN 


 

 

 

A képviselőtestület igenlő döntését követően néhány szülőnél "elszakadt a cérna"

Hajdúsámson. Hetek óta az a hír tartja izgalomban a hajdúsámsoni szülőket és pedagógusokat, hogy az önkormányzat vajon tényleg átadja-e a helyi általános iskola és óvoda fenntartói jogát a HIT Gyülekezetnek. A képviselőtestület szerdai rendkívüli ülésén eldőlt: az iskoláét igen, az óvodáét nem.

Forrtak az indulatok

"Süljön ki a szemetek!; Miért kell a gyermekeinket deportálni a településről?; És az ateisták most mit csináljanak?; Szégyellem, hogy sámsoni vagyok! - tört fel a keserűség mindjárt a voksolást követő pillanatokban Szabóné Gyöngyiből, akinek (mint mondta) fogalma sincs, hogy magyarázza el a gyerekének, hogy szeptembertől miért nem járhat tovább a szeretett általános iskolájába.

A döntést megelőző vitában a Fidesz-frakció tagjai egyebek mellett azt kérték számon Hamza Gábor polgármesteren, és képviselőtársaikon, hogy beszerezték-e a környező településektől azokat a befogadó nyilatkozatokat, amelyek az egyházi intézménybe járni nem akaró 240 hajdúsámsoni iskolás befogadásáról szólnak. Szerintük ugyanis enélkül törvénytelen szavazni az intézmény-átadásról. A vita hevében valóságos számháború alakult ki arról, hogy 160, 240 vagy (az óvodásokkal együtt) 320 gyereket érintene szeptembertől az ingázás, miközben a polgármester kikérte magának, hogy valósággal "végigkilincselte" az összes egyházat, hogy új gazdát találjon a város egyetlen közoktatási intézményének.

Horváth András, a HIT Gyülekezet képviseletében a jelenlévők előtt "letette a nagyesküt", hogy társadalmi szolgálatnak tekintik az iskolafenntartói feladatot, és semmiféle hitéleti előírást nem fognak se a gyerekekre, se a pedagógusokra rákényszeríteni. HBN-PA


Botrányba fulladt az iskolaátadás Hajdúsámsonban

Botrányba fulladt a hajdúsámsoni önkormányzat szerdai ülése, miután a képviselők 7-4 arányban egy tartózkodás mellett megszavazták, hogy átadják a település egyetlen átalános iskolájának fenntartását a Hit Gyülekezetének.

"Süljön ki a szemetek, miért kell a mi gyerekeinket deportálnia településről és az ateisták hová menjenek? Szégyellem, hogy sámsoni vagyok!" - vetette oda indulatosan a testület tagjainak Szabóné Gyöngyi, akinek a kislánya szintén a most egyházi kezelésbe adott iskolába jár.

A képviselők döntöttek arról is, hogy az óvoda továbbra is önkormányzati fenttartásban marad.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában