Videó: Első bevetésén rommá tört az orosz postai drón

Videó: Első bevetésén rommá tört az orosz postai drón
© Forrás: YouTube / RT
Oroszország – Kellemetlen baki az első repülésen: úgy csapódott bele a falba, mintha mágnes vonzotta volna oda.

Kínos véget ért az első orosz postai drón a szibériai Ulan-Udéban hétfőn. Hivatalos ünnepség keretében küldték fel a levegőbe, hogy kézbesítsen egy kisebb csomagot az egyik szomszédos faluba. Rendben fel is szállt, de hirtelen ereszkedni kezdett, majd nekicsapódott egy háromemeletes ház falának, és ripityára tört. Nem sérült meg senki, de nem lennénk a csomag gazdája helyében.

Az orosz posta azonnal kihátrált a dologból, és a gyártó céget okolta a meghibásodásért. A társaságot egyelőre nem tudták elérni.

Alekszej Tszidenyov, Buryatia régió feje is ott volt a helyszínen, szerinte a környéken lévő több mint 100 wi-fi-kapcsolat zavarhatta meg a szerkezetet.

Forrás: Reuters


Itt egy remek megoldás, ha nincs pénz a gyereknek drága drónra
A Powerup 3.0 nevű kütyü rendkívül ötletes, főleg gyerekeknek ajánlott játék: egy olyan papírrepülőről van szó, amit okostelefonnal lehet irányítani, akárcsak egy drónt. Igaz, drónnak túlságosan egyszerű a felépítése, de ad némi kézzel készített, személyes érzetet a kategóriának: egy megadott sab...

Izland - A szerkezet a lehető legrosszabb pillanatban kelt önálló életre. Egy fickó drónfelvétellel akarta megörökíteni régóta tervezett lánykérését. Egy közös izlandi kirándulásra időzítette a nagy eseményt, a drónt pedig rendben fel is küldte nem sokkal előtte. Sajnos az pont a legfontosabb pil...